Liam, en 30-årig man med leukemi överlevde inte coronaviruset: "Rädda någon annan istället"

av sofia

06 April 2020

Liam, en 30-årig man med leukemi överlevde inte coronaviruset: "Rädda någon annan istället"
Advertisement

Coronaviruspandemin orsakar smärta och lidande över hela världen. Ofta, särskilt om vi inte har varit direkt involverade i situationen i första person eller med någon familjemedlem, inser vi kanske inte på allvar att bakom de siffror som nyheterna rapporterar varje dag finns det riktiga människor, kvinnor och män som lider, som inte överlever och lämnar enorma tomrum efter sig.

Precis som det var för Liam Downing, en 30-årig engelsk man som under 2 år hade kämpat mot leukemi, en sjukdom minst lika allvarlig som covid-19.

via The Sun

Advertisement
Laura Downing/Facebook

Laura Downing/Facebook

När Liam fick diagnosen coronavirus insåg alla att hans situation var långt ifrån enkel. Den unga professionella DJ:n har alltid beskrivits som en godhjärtad kille med mycket mod och en positiv inställning till livet.

Det är ju exakt vad som behövs när man kämpar mot en fiende som leukemi, en sjukdom som för Liam var degenerativ. Flera gånger hade läkarna sagt till honom att han inte skulle kunna överleva och när coronaviruset lades till leukemin var det ett mycket hårt slag, både för honom och hans familj.

Syster Laura berättar att den 23:e mars 2020, på Liams 30-årsdag, fick hon och hennes familj besöka honom, självklart med alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. Killen meddelade således sina nära och kära om det beslut han hade fattat. Han sa till läkarna att han inte längre tänkte ta någon medicin och uppmanade dem att ägna sig åt att rädda andra patienter som hade en chans att överleva istället.

Så trots att han inte hade förlorat sitt leende och sin glädje ännu, avled Liam fyra dagar senare, fullt medveten om att han inte skulle kunna ha bekämpat ännu en fruktansvärd strid, utöver den som han redan kämpade mot med sin leukemi. Familjen var förkrossad av smärta men stolt över modet och altruismen hos denna fantastiska kille och har startat en insamlingGoFundMe, för hans begravning samt för att donera pengar till det sjukhus som har tagit hand om honom.

Advertisement