"Ta bort pinkoden på era släktingars mobiler" en sjuksköterskas varning för att underlätta kommunikationen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"Ta bort pinkoden på era släktingars…
Coronaviruset, i Kina börjar de gradvis öppna upp köttmarknaderna igen där man säljer bland annat orm och fladdermöss Vid 102-års ålder besegrar hon covid-19, mormor Lina överlever 2 pandemier och läkarna kallar henne

"Ta bort pinkoden på era släktingars mobiler" en sjuksköterskas varning för att underlätta kommunikationen

Av sofia
1.390
Advertisement

Det vi upplever på grund av coronaviruspandemin är verkligen svårt. Medan stora delar av världen befinner sig i karantän, kämpar många sjukhus obevekligt mot denna fruktansvärda men osynliga fiende. De som gör det, förutom människorna som lider är all den sjukvårdspersonal som varje dag ger sitt bästa för att göra återhämtningsperioden för dessa patienter lite mindre dramatisk.

Denna uppmaning kommer från just en av dessa sjuksköterskor som vill ge de människor som är inlagda på  sjukvårdsanläggningar runt om i världen och inte får ta emot personliga besök från sina nära och kära, chansen att åtminstone få tröst på ett virtuellt plan.

Vi befinner oss i Italien, på Sacco-sjukhuset i Milano. Detta område i norra Italien är som alla vet en av de platser där det har förekommit flest fall och smitta av covid-19 i hela Europa. Sjukvårdsanläggningarna är fulla och tyvärr dör många människor eller läggs in på sjukhus under flera dagar utan att ens kunna ta farväl av sina släktingar.

Av den anledningen har en sjuksköterska beslutat att göra en uppmaning via Facebook, speciellt riktat till personer med äldre släktingar. "Ta bort pinkoden från mobiltelefonerna som tillhör dina nära och kära som är inlagda på sjukhus," föreslog han, just för att göra det lättare för läkare och hälso-och sjukvårdspersonal att använda tekniska apparater för att kommunicera med omvärlden och därför med patienternas familjer.

image: Health.mil

I en sådan dramatisk situation är teknik faktiskt det enda sättet att åtminstone se ansiktet eller höra rösten på familjemedlemmar som oroar sig eller som befinner sig utanför sjukhuset och är ivriga att få nyheter. För de patienter som är inlagda är det enda sättet att kommunicera med omvärlden och känna närhet och få tröst. Det är därför det är viktigt att se till att en läkare eller sjuksköterska kan lindra lidandet hos de som är sjuka, även med ett enkelt meddelande eller ett samtal.

Tags: HälsaAktuellt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack