Även om livet sätter dig på prov, försök fortsätta le

av sofia

23 April 2020

Även om livet sätter dig på prov, försök fortsätta le
Advertisement

Att kunna se livet från den ljusa sidan i dessa svåra tider är verkligen en välsignelse. Det betyder att du är känslomässigt intelligent och stark nog att hantera alla utmaningar som ditt liv ställer dig inför. Varje dag möter vi nya hinder som vi ibland absolut inte har någon aning om hur vi ska hantera. Vårt sinne låser sig, vårt hjärta krossas i miljontals bitar och vårt liv är allmänt trassligt, men de som lyckas hitta något positivt i det mest problematiska scenariot är vanligtvis även de som också kan övervinna det.

via Psychology Today

Advertisement
Pexels

Pexels

Endast ett fåtal vet att skrattet har kraften att läka en skadad själ. Det finns humor i nästan allt i detta liv, även på det sätt som vårt hjärta krossas. Hur många gånger har vi tittat tillbaka på våra kärleksförhållanden som gått fel och sagt till oss själva: "Hur kunde jag leva i en sådan relation?". Poängen är att även i de mest obehagliga situationerna i vårt liv kommer inget att verka outhärdligt om vi försöker le.
 
Naturligtvis är det också sant att negativa känslor är viktiga i vårt liv. Vi måste inte le till varje pris. Det finns fruktansvärda ögonblick i vår existens, såsom förlusten av en älskad, en världsomspännande nödsituation, ett brustet hjärta som gör att vi inte kan fortsätta skratta som om ingenting hade hänt.
 

Advertisement
Eric McGregor/Wikimedia

Eric McGregor/Wikimedia

Samtidigt kan ett leende verkligen ha terapeutisk kraft i vissa fall, terapeutiskt eftersom det hjälper oss att gå vidare i vårt liv och gör att vi orkar kliva upp ur sängen för att sträva mot våra mål. Även om allt verkar mörkt (och det är okej att känna så ibland), måste man  fortsätta le. Framtiden kommer att bli bättre enbart om vi har viljan att bättra oss själva.

Kom alltid ihåg att ett leende om dagen tar bort det dåliga humöret... Le!

Advertisement