Covid-19 - en känd italiensk veterinärs vädjan "Överge inte era djur, de smittar inte"

av sofia

18 April 2020

Covid-19 - en känd italiensk veterinärs vädjan "Överge inte era djur, de smittar inte"
Advertisement

Det finns människor som i livet beslutar sig för att ägna all sin energi åt andra och göra goda gärningar så att andra varelser kan få det bättre, oavsett om det rör sig om människor eller djur. Monica Pais är en av dessa, och det är just på grund av hennes dagliga engagemang som hon i Italien har blivit en av de mest berömda och älskade veterinärerna.

Vad är det hon gör som är så speciellt? Enkelt, på sin klinik i Oristano på Sardinien behandlar Monica, tar hand om, rehabiliterar adopterar bort alla de djur som inte har ett hem eller som hittats skadade och övergivna i olika situationer. Hon gör ett så bra jobb att cirka 200 djur hittar boende varje år tack vare henne. Det säger sig självt att under Coronaviruskrisen - det ögonblick då fenomenet med övergivna djur har vuxit - beslutade sig Monica för att göra sin röst hörd och vädjade till allmänheten om att inte inte få panik.

Advertisement
Monica Pais/Facebook

Monica Pais/Facebook

Orden från den italienska veterinären är inte det första vädjan till människor om att inte överge hundar, katter och andra djur i ett känsligt ögonblick som det som både Italien och resten av världen upplever just nu på grund av pandemin. Organisationer, myndigheter, representanter för institutioner och underhållningsvärlden har även försökt ingripa för att undvika att det till många mänskliga tragedier läggs till nya inom djurvärlden.

Enligt läkaren finns det i och med spridningen av Covid-19 också många - för många - teorier enligt vilka hundar och katter kan överföra viruset till människor. Det är inte så, men ett uttalande, falska nyheter eller rykten är tillräckligt för att vi varje dag ska se en ökning av fall av övergivna djur.

Advertisement
Monica Pais/Facebook

Monica Pais/Facebook

«Överge dem inte! De smittar oss inte med någonting. Det fattas bara, utöver de många nödsituationer som vi redan tvingas möta, att vi ska få andra problem som dessa». Några enkla ord som förhoppningsvis räcker för att få många människor runt om i världen att förstå allvaret och riskerna med en grym handling såsom att överge ett djur. En handling som aldrig kan rättfärdigas.

Advertisement