Coronaviruset, några tips för hur man kan desinficera sin mobil utan att skada den - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Coronaviruset, några tips för hur…
En flicka börjar gråta framför spegeln och säger Att bita på naglarna kan öka risken för att bli smittad av coronaviruset enligt experterna

Coronaviruset, några tips för hur man kan desinficera sin mobil utan att skada den

Av sofia
3.849
Advertisement

Sedan uppkomsten av coronaviruset har man börjat ägna maximal uppmärksamhet åt hygienvanor, framförallt grundläggande saker såsom handtvätt. Denna vana fyller dock ingen funktion om vi kontinuerligt tar i förorenade föremål, först och främst vår egen mobiltelefon.

Redan före uppkomsten av covid-19 hade vi vid flera tillfällen pratat om hur dessa enheter kan ha mycket bakterier på sig, eftersom vi använder dem i alla situationer, till exempel när vi använder toaletten och nu i detta nödläge blir det ännu viktigare att hålla sin älskade smarttelefon så desinficerad som möjligt.

image: pikrepo.com

Många tillverkare ger tips på de bästa metoderna för att rengöra olika typer av mobiltelefoner, så om du vill lära dig mer kan du gå till webbplatsen för tillverkaren av ditt märke. De grundläggande reglerna är dock i allmänhet desamma.

Först och främst, före rengöringen, bör du koppla ur mobiltelefonens sladd från uttaget och stänga av den. Om du har ett fodral ska du ta bort det och tvätta det separat (för plasthöljet kan du använda vanlig tvål).

När det gäller rengöring av apparaten, använd inte blekmedel eller produkter som innehåller blekmedel, normala rengöringsdukar som innehåller etanol kan användas. Torka enheten direkt (enbart på de de icke-porösa delarna för att undvika absorption) använd minimalt tryck (kom ihåg att du inte diskar en kastrull) och förhindra att fukt samlas i veck eller ännu värre i öppningarna. Sänk aldrig ner din smarttelefon i vätska och spraya aldrig direkt på ytan.

Om du inte har våtservetten kan du skapa en lösning i lika delar vatten och 70% etylalkohol. Med den kan du fukta en mjuk trasa (som den som du använedr för att rengöra glasögonen) och sedan torka av. Undvik toalettpapper eller grova trasor.

Om du vill undvika risker ska du utföra den här enkla proceduren varje dag, men framför allt göra det om du tagit i din mobiltelefon medan du var ute, till exempel i kön till mataffären. När allt kommer omkring tar det ju faktiskt bara några minuter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack