Ensam och borttappad, ett sjölejon räddas från gatan och blir "hemkörd" av den lokala polisen - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Ensam och borttappad, ett sjölejon…
5 fördelar med vitlök, en växt som har antibakteriella egenskaper och som är välgörande för hälsan Några mobbare drev med honom för att han skapat en Instagramsida tillägnad böcker som nu har 340 tusen följare

Ensam och borttappad, ett sjölejon räddas från gatan och blir "hemkörd" av den lokala polisen

Av sofia
1.199
Advertisement

När samtalet kom till Cowlitz County Sheriff's Department i delstaten Washington kunde ingen tro att det var sant. På en grusväg i skogen, långt borta från alla vattenkällor, vandrade ett sjölejon runt ensamt och förvirrat! Tänk dig själv köra med din bil på vägen och stöta på ett skrämt sjölejon som vandrar runt och som definitivt är på helt fel plats. Medan polisen försökte förstå hur det hade hamnat där var de tvugna att hitta en lösning för att föra tillbaka det till sin naturliga livsmiljö.

Cowlitz County ligger runt floden med samma namn och denna ström befolkas ofta av sjölejon, men från detta till att gå upp på fastlandet och stanna på en grusväg krävs det ganska mycket. Men enligt sheriffen, "tros sjölejonet ha följt Delameter Creek, antagligen genom några undervattenskanaler och hamnat på landsvägen. Han fortsatte att förflytta sig längre och längre bort från vattnet. Vid en viss tidpunkt förflyttade han sig ungefär [en halv mil] under en timmes gång."

Sjölejonet försökte uppenbarligen komma hem, men han förstod bara inte hur han skulle göra det och han var rädd, så Cowlitz County Sheriff's Office, tillsammans med fisk- och djuravdelningen och några lokala volontärer gick samman för att hjälpa sjölejonet att återvända till sin naturliga livsmiljö.

Advertisement

Genom att använda sig av stora plywoodskivor lyckades de sakta men säkert få sjölejonet att gå på lastbilen...

Det skrämda sjölejonet kände sig plötsligt inte längre lika borttappat och långt hemifrån...

….Tills dess att sheriffen och avdelningen för vilda djur släppte ut det i sjön igen!

Alla blev glada över att se sjölejonet få återvända hem... mycket mer hemma än han någonsin kunde ha känt sig på en grusväg mitt ute i skogen, detta är vi helt säkra på!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack