Den kvinnliga domaren får manschauvinistiska kommentarer av föräldrara, men den 11-åriga spelaren stoppar matchen för att försvara henne

sofia

18 Februari 2020

Den kvinnliga domaren får manschauvinistiska kommentarer av föräldrara, men den 11-åriga spelaren stoppar matchen för att försvara henne
Advertisement

Inom sport bör det teoretiskt sätt  inte finnas några könsskillnader, men vägen till frigörelse från vissa stereotyper verkar fortfarande vara mycket lång. Orsaken till detta är den likgiltighet och framför allt okunnighet som hos många människor år 2020 fortfarande stöttar och främjar en viss typ av beteende baserat på en påstådd manlig överlägsenhet. Låt oss ta fotboll, till exempel, att spela fotboll är en aktivitet för alla och fotboll är en sport som teoretiskt riktar sig till vem som helst och som även främjar betydelsefulla värderingar såsom laganda, solidaritet, disciplin och vänskap. Det är på dessa värderingar som upplevelsen för en pojke eller en flicka som bestämmer sig för att spela i ett fotbollslag bör baseras. För att motverka okunnighet hos de fäder som kanske förolämpar motståndarlaget eller domaren när de går för att se sitt barn (som självklart är en son) spela fotboll på söndagar, måste vi förmedla något mer till våra framtida generationer, i hopp om att de en dag kommer att kunna lära sina föräldrar något.

via El Comercio

Advertisement

Diego Pablo Hernànzed, den 11-åriga målvakten i Avilés Stadium, ett ungdomslag från Asturien, lyckades ge alla fäder som var närvarande vid matchen och som förolämpade den kvinnliga domaren, en riktig läxa. Dessa herrar visade tydligt under 90 minuters match att de hade problem med det faktum att det fanns en kvinnlig domare. Från läktaren kom flera manschauvinistiska förolämpningar mot Ana Lopéz, nittonåringen som dömde matchen, men den unga målvakten tvekade inte med att avbryta matchen för att försvara henne. "Ser ni inte att hon gråter? Sluta!" började han skrika åt de "vuxna". Sedan gick han till flickan och sa: "Du gör ett jättebra jobb."

Det är verkligen sorgligt att bevittna liknande episoder på en match där det även finns barn med i bilden. Föräldrar och människor som hävdar att de är vuxna bör absolut lära sig att överföra sundare värderingar.

Advertisement