En blind friidrottare betalar sin resa till tävlingen genom att sjunga på tunnelbanan och vinner bronsmedalj

sofia

30 September 2019

En blind friidrottare betalar sin resa till tävlingen genom att sjunga på tunnelbanan och vinner bronsmedalj
Advertisement

Med lite viljestyrka kan man uppnå vad som helst här i livet och det är inte bara något man säger, utan ett mantra att alltid ha i åtanke, särskilt i svåra stunder. I livet tvingas vi möta hinder som verkar oöverstigliga, men som blir mindre och mindre när vi möter dem med rätt mängd mod och vilja. Den mexikanska idrottaren Alejandro Pacheco är blind och arbetslös, men ändå lyckades han nå ett mål som verkade omöjligt, nämligen att vinna en medalj i tävlingen Pan American Games 2019.

via Twitter

Advertisement

Twitter / DeportivoChapi

Alejandro Pacheco är en blind mexikansk idrottsman som på grund av sitt tillstånd måste kämpa för att hitta ett normalt jobb. För att upprätthålla och följa sina drömmar sjunger Alejandro i tunnelbanan i Mexico City och det är tack vare hans viljestyrka som han inte bara har deltagit i ett av de största sportevenemangen genom tiderna, utan också att vunnit en bronsmedalj i 1500 m herr T11- ett lopp reserverat för dem som har begränsad syn eller som är helt blinda.

Twitter/ CONADIS_MX

Idrottaren blev blind vid 19 års ålder på grund av en överdos av läkemedel som skadade synnerven i båda ögonen. Efter denna mycket dåliga erfarenhet bestämde sig Alejandro för att söka tillflykt inom idrotten och börja bygga en karriär inom friidrott. Alejandro lyckades lyckligtvis ändra sitt liv trots denna olycka som drabbade honom vid en mycket ung ålder. Man kan lära sig mycket av sina misstag och starta om på nytt.
 

Advertisement

Twitter / DeportivoChapi

Advertisement