Hon känner sig ensam på djurskyddshemmet efter det att hennes bästa vän blivit adopterad så hon är ledsen och har slutat äta - TittaPaVideon.se
x
Hon känner sig ensam på djurskyddshemmet…
7 drag som gör människor födda i Vädurens tecken mycket speciella

Hon känner sig ensam på djurskyddshemmet efter det att hennes bästa vän blivit adopterad så hon är ledsen och har slutat äta

10 Februari 2020 • Av sofia
6.055
Advertisement

Arwen är en 2 och ett halvt år gammal Saint Bernard valp, som redan väger hela 70 kg och inte står stilla en enda sekund. Den har inte möjlighet att interagera med små eller medelstora hundar, just på grund av sin storlek, men är mycket snäll mot människor. Hon låter sig borstas i timmar, hon låter veterinären öppna hennes mun osv...

Arwen tillbringade ett och ett halvt år av sitt liv i en mycket liten lägenhet, tills dess att hennes ägare insåg att han inte kunde ta hand om henne längre. När ägaren lämnade henne på Ormelles djurskyddshem "Fidoamico" (i Treviso, Italien), var hunden väldigt mager och i dåligt skick.

via: Fidoamico

Hennes ägare hade inte längre råd att behålla henne, så han vände sig till ett djurskyddshem för hjälp. När hunden kom till platsen märkte volontärerna omedelbart att Sankt Bernards hunden inte var vid god hälsa då hon hade tovig päls och en infektion bakom öronen och punkter på kroppen där det saknades päls. "Vi var tvungna att raka av den," berättar Ingrid Soranzo, som är ägaren. Arwen var väldigt ledsen och hennes vistelse på hemmet gjorde henne inte lycklig. Eftersom hon inte lyckades interagera med de andra hundarna, tillbringade hon dessutom sina dagar i ensamhet och vände bort nosen när de ställde fram hennes matskål.

Allt förändrades när Jazz kom, en livlig blåögd Husky, som genast knöt an med Arwen. Ända sedan de två hundarna blivit oskiljaktiga, verkar Arwens sorg ha försvunnit.

Arwens depression gick över bara några dagar efter det att Jazz kom till djurskyddshemmet!

image: Fidoamico

Alla goda berättelser tar dock förr eller senare slut och för Arwen var det när den unga Huskyn adopterades av en familj. På mycket kort tid hade Saint Bernard hunden förlorat sin bästa vän och lekkamrat. En händelse som fick henne att känna stor sorg och gjorde att Arwen återigen blev apatisk.

Djurskyddshemmet har cirka sextio hundar som letar efter ett hem, men det finns väldigt få förfrågningar om  Arwen och de flesta av dem är av människor som skulle vilja ha en Sankt Bernard inomhus. Faktum är att förfrågningarna om adoption till 90% är för små hundar, eftersom de är lättare att hantera och förflytta, utöver det faktum att kostnaderna för maten är lägre. Självklart bör inte vikten vara det enda kriteriet som avgör adoptionen. Det som är säkert är dock att en Saint Bernard inte är en typ av hund som kan bo i lägenhet.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack