Dessa två bröder lagar skor innan de går till skolan för att kunna betala sin lunch och fortsätta sina studier - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Dessa två bröder lagar skor innan…
En 5-årig pojke med hjärntumör förverkligade sin dröm att rida på en enhörning Den gulliga stunden då en katt

Dessa två bröder lagar skor innan de går till skolan för att kunna betala sin lunch och fortsätta sina studier

Av sofia
453
Advertisement

Tyvärr har inte alla barn en lycklig och problemfri barndom. Några av dem måste redan från tidig ålder kämpa för att skaffa mat - något som faktiskt alla barn borde få av sina föräldrar. Familjen har emellertid inte alltid de pengar som krävs för att försörja två, tre eller fler barn, och det är därför, till exempel, en 12-årig pojke och hans 13-åriga syster varje dag ger sig ut för att samla ihop pengar på gatan, så att de kan köpa lunch. De två unga företagarna lagar skor. Innan de börjar skolan, sitter de på gatan och lagar skorna för förbipasserande. När de är klara går de två till skolan.

Manuelita och Micko Borbon är två unga skolbarn från Palawan National School som ligger i staden Puerto Princesa i Palawan på Filippinerna. Tillsammans möts de varje dag på samma gata för att laga skor. De reparerar så många som möjligt tills de har samlat in tillräckligt med pengar för att köpa dagens lunch. Manuelita berättar att de förutom lunchen också behöver pengarna för att delta i de olika skolprojekten.

Anledningen till att både Manuelita och Micko är så skickliga inom detta område är att deras föräldrar också arbetar som skomakare.

Mamman medgav att familjen befinner sig i en mycket svår situation från vilken det är svårt att komma ut, speciellt eftersom det finns en månadshyra att betala. Kvinnan är mycket stolt över sina barn som är så beslutsamma och kämpar för att fortsätta sina studier.

Livet är inte enkelt och Manuelita och Micko skäms inte över det de gör. De är övertygade om att det är mycket viktigt att gå i skolan. En berättelse som får oss att fundera över livets prioriteringar och hur lyckligt lottade vissa av oss är att leva det liv vi gör.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack