Bear och Taylor, de modiga hundarna som spårar koalor och räddar dem från de ödesdigra bränderna i Australien

av sofia

10 Januari 2020

Bear och Taylor, de modiga hundarna som spårar koalor och räddar dem från de ödesdigra bränderna i Australien
Advertisement

I Australien kommer ingen och ingenting undan förödelsen som orsakas av de våldsamma bränderna som förstör hektar efter hektar av både natur och bostäder. Förutom att människorna är i fara är det djuren som betalar ett mycket högt pris för en mycket svår situation.

Koalan, ett litet pungdjur som är en symbol för hela den australiska kontinenten, är ett av de mest hotade djuren. Det fruktas faktiskt att ett stort antal av dessa små "nallebjörnar" inte ska lyckas undkomma förstörelsen som orsakas av skogsbränderna, som förstör deras livsmiljö varje dag. Räddningstjänsten gör allt för att försöka rädda dem och deras ansträngningar förbättras med hjälp av mycket speciella hundar, som är specialiserade på att spåra koalor i fara.

via CNN

Advertisement
7NEWS Australia/Facebook

7NEWS Australia/Facebook

Bear är en Border Collie, Taylor en Springer Spaniel och även de, precis som många brandmän, volontärer och andra räddningstjänster som desperat försöker hjälpa till under de australiensiska bränderna, har blivit riktiga hjältar. Bear, som "arbetar" med IFAWs djurräddningsorganisation, är specialutbildad för att spåra små pungdjur.

Advertisement

Med sin enorma energi ger denna fantastiska hund aldrig upp sitt sökande och har redan lyckats hitta dussintals koalor. Precis som Taylor, en annan mycket speciell hund som ger ett grundläggande bidrag för att identifiera djur i fara mitt bland lågorna. Koalorna, som faktiskt söker tillflykt på toppen av träden, förblir ofta fångade och omgivna av lågorna, utan någon möjlighet att fly.

TATE Animal Training Enterprises/Facebook

TATE Animal Training Enterprises/Facebook

Därför är dessa räddningshundars arbete mycket viktigt, eftersom de med sitt särskilt utvecklade luktsinne lyckas spåra djuren, sniffa sig fram till träden där de gömmer sig, så att de sedan kan fångas in, sättas i säkerhet och bli omhändertagna. Det går inte att förneka att Bear och Taylor är riktiga hjältar, som återigen visar hur fantastiska hundar verkligen är. De är inte bara människans bästa vänner, utan även skyddsänglar för andra djur!
 

Advertisement