Akhal-Teke även kallade "gyllene hästar" anses vara bland de mest antika och eleganta hästraserna - TittaPaVideon.se
x
Akhal-Teke även kallade "gyllene hästar"…
Mor- och farföräldrar är en källa till lärdom för sina barnbarn Nyårslöfte för det nya året - lär dig att förlåta dig själv

Akhal-Teke även kallade "gyllene hästar" anses vara bland de mest antika och eleganta hästraserna

18 Januari 2020 • Av sofia
1.236
Advertisement

Har du någonsin varit i närheten av en häst? Om du har det vet du förmodligen hur majestätiska dessa djur är. De flesta av oss söker oss till hästar eftersom de är kända för att vara lojala och extraordinära följeslagare. Utöver detta är de också väldigt vackra och har ett elegant utseende som skiljer dem från andra djurarter, men det finns en mycket speciell hästras som är bland de minst kända och samtidigt bland de mest beundransvärda i världen.
 

Vissa hästar är faktiskt större än andra och har kanske också fler färdigheter än andra, kanske lite mindre men minst lika eleganta.

En extraordinär hästras med ursprung i Turkmenistan kallas "Akhal-Teke". Dess skönhet ligger inte bara i storleken, utan också i dess utseende som nästan påminner om metallens färger. Akhal-Teke är en mycket sällsynt ras, den skiljer sig mycket från de andra hästraserna som du redan har sett och känns igen på den fantastiska gyllene pälsen som skiljer dem från mängden, därför är de också kända som "golden horses".

Enligt officiella uppgifter finns det bara cirka 1 250 av dessa hästar världen över och det är därför de är så sällsynta. Vi är vana vid hästar som har en svart, brun, lite rödaktig eller vit färg, men det är mycket sällsynt att se exemplar med så glänsande päls, det beror på proteinerna i hårstråna får ljuset att reflekteras.

På grund av detta verkar manen på Akhal-Teke hästarna nästan påminna om metall.

Advertisement

Akhal-Teke har också ett utmärkt rykte för sin snabbhet och uthållighet och är kända för att vara en mycket intelligent hästras, också tack vare det faktum att de genom århundradena har anpassat sig till de negativa klimatförhållandena i Turkmenistan. Även om det inte finns några officiella uppgifter ännu, tros de vara bland de äldsta hästraserna som någonsin funnits på jorden!
 

Extraordinära exemplar, håller du inte med?

Tags: DjurMärkligtOtroligt
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack