Det här amerikanska flygbolaget tar med dödligt sjuka barn till "Nordpolen" på semester - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Det här amerikanska flygbolaget tar…
I Japan städar eleverna klassrummen och toaletterna så att de lär sig att ta ansvar redan som små Den här mannen rånade en bank och bestämde sig sedan för att dela ut pengarna till förbipasserande

Det här amerikanska flygbolaget tar med dödligt sjuka barn till "Nordpolen" på semester

Av sofia
890
Advertisement

Något magiskt händer varje år under julsäsongen på vissa amerikanska flygplatser. Allvarligt sjuka barn, däribland vissa obotligt sjuka, kliver ombord på ett plan som åker till "Nordpolen". En tradition sedan 30 år tillbaka som vill hjälpa sjuka barn, deras syskon och hela deras familj att få uppleva en magisk och "normal" dag tillsammans. En dag om året får de en chans att få uppleva julen på ett bekymmersfritt sätt och att tillbringa den omgivna av leksaker, presenter och en massa andra människor som.

Resan kallas Fantasy Flight och är ett initiativ riktat till dödsjuka barn som är inlagda på sjukhus och deras familjer. I mer än 30 år, under julperioden, har piloter, flygvärdinnor och annan personal frivilligt deltagit på denna speciella dag.

Barn välkomnas på flygplatserna (7 i hela USA) med sånger och karaktärer som är typiska för julvärlden: alver, alver, renar och jultomten!
 

Ursprungligen, på grund av vissa barns osäkra hälsotillstånd, varade flygresan som skulle ha tagit dessa speciella passagerare till Nordpolen bara några sekunder, men med tiden blev det möjligt att fylla på mer bränsle i flygplanen, så att resan varade längre.
 

Advertisement

På vägen ner får barnen träffa jultomten själv och självklart ta en bild tillsammans med honom! För tillfället är det plan som valt att vara värd för initiativet festligt dekorerat och till och med barnen hjälper till att skapa juldekorationer med hjälp av det material som finns på passagerarsätet.
 

Under resan bjuds det på snacks, underhållningsshow och barnen kan även bli målade i ansiktet av sminkproffs. Initiativet är ett sätt att hylla julens magi tillsammans med de barn som tyvärr inte har haft särskilt mycket tur i livet. Det är också ett sätt att stötta de familjer som varje dag kämpar tillsammans med sina små krigare.

Dagen möjliggörs med hjälp av de dussintals volontärer som deltar med hårt arbete i evenemanget för att sköta varje liten detalj och verkligen försöka återskapa samma stämning som på Nordpolen.

Advertisement

Julen är en tid på året då vi bör skapa plats i våra hjärtan, eliminera det som är överflödigt och ägna en extra tanke - såväl som konkret hjälp - till de som inte lyckas uppleva julen på det sorglösa sätt som de borde få göra!

Tags: BarnRörandeJul
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack