Den här tjejen med cerebral pares tränade i flera månader för att klara Julmaratonloppet i sin stad

av sofia

30 December 2019

Den här tjejen med cerebral pares tränade i flera månader för att klara Julmaratonloppet i sin stad
Advertisement

Mena, som är 17 år gammal, föddes för tidigt och vid 1 års ålder utvecklade hon en form av cerebral pares som hindrade henne från att gå och gjorde att alla kroppsliga rörelser blev svåra. I vardagen förflyttar hon sig med hjälp av en manuell rullstol, men när hon fick höra talas om stadens maratonlopp ville hon delta till varje pris. Tack vare ständig träning och mycket viljestyrka har Mena uppnått otroliga resultat.

Advertisement
Opportunity Village

Opportunity Village

Att springa circa 1 kilometer är verkligen inte svårt för en 17-åring, men för Mena var det ett svårt mål att uppnå. Från 1 års ålder är hon funktionshindrad och använder sig av en rullstol för attta sig fram.

För sex år sedan fick hon höra att de för första gången skulle organisera ett maratonlopp i hennes stad, Las Vegas, i samband med julhelgen. Några månader före den stora dagen tränade hon med sin pappa så intensivt att hon lyckades klara loppet enbart med hjälp av en rullaton.

Advertisement
Facebook

Facebook

Trots hennes hårda arbeta avslutade Mena loppet 90 minuter för sent. Maratonloppet hade avslutats och vägarna hade öppnats igen för trafiken. Mena och hennes pappa var tvungna att avsluta loppet på trottoarerna och vara försiktiga eftersom alla bilar hade börjat köra igen.

Inför årets lopp ville Mena förbättra sitt personliga rekord så tillsammans med sin pappa började hon träna och gå på gymmet igen för att förbättra sin muskulära uthållighet.
 

Opportunity Village

Opportunity Village

Med enorm tillfredsställelse belönades hennes hårda arbete. Vid det sista loppet som organiserades inför julen tog det 42 minuter mindre för att avsluta rutten, men inte bara det, hon sprang även 800 meter mer, allt detta på bara 38 minuter!
 

Twitter

Twitter

I samband med loppet kom hennes mormor till Las Vegas från England och alla hennes släktingar och vänner iklädda tomtedräkter och sprang de sista metrarna av loppet tillsammans med henne.

Mena ville visa hur mycket en persons viljestyrka kan leda till oväntade resultat och hur du trots ett fysiskt funktionshinder fortfarande kan leva ditt liv fullt ut.

Menas ankomst till mållinjen filmades och delades på sociala medier. Stunder fulla av adrenalin som visar all Menas ansträngning för att uppnå detta fantastiska mål, missa inte videon!

Advertisement