Efter att ha blivit avvisad av sin mamma hittade den här tigern kärlek och omtanke i en hund - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Efter att ha blivit avvisad av sin mamma…
Jag håller på att lära mig att jag inte alltid måste reagera på allt det som sårar mig Den här hunden sätter sig bredvid sin matte och väntar på skolbussen tillsammans med henne

Efter att ha blivit avvisad av sin mamma hittade den här tigern kärlek och omtanke i en hund

Av sofia
10.298
Advertisement

Vänskap baseras varken på ålder, ras, etnicitet eller religion. Ibland kan skillnader dela oss, men ofta är det just de som förenar och skapar oupplösliga band. Principen gäller både för människor och för djur, ta till exempel denna Bengaliska tigerungen, som har en mycket speciell vän, nämligen en liten hundvalp! De två har en minimal åldersskillnad (hundvalpen är bara 3 veckor äldre än tigern) och tillhör uppenbarligen till olika arter... men trots detta är de oskiljaktiga!

Tigerungen heter Hunter, medan den fantastiska korthåriga vorstehn heter Chelsea. De två är nästan jämnåriga och bor på Wildlife Sanctuary, i Pretoria, Sydafrika, under den tjugotvååriga Anthea Michaletos vård.

Livet för Hunter har inte varit lätt. Så snart han kom till världen avvisades han av sin mor som hade börjat visa ett aggressivt beteende gentemot honom.

"Hunters födelse måste ha ägt rum vid en tidpunkt då mamman måste ha känt sig hotad på något sätt och på grund av detta avvisade hon honom" berättar Anthea och tilllägger att volontärernas ingripande var oundvikligt med tanke på att mammas beteende äventyrade den lilla ungens liv.

Advertisement

Trots oturen att ha behövt gå igenom en svår separation och bristen på kärlek från sin mamma från början hade Hunter ändå turen att få en viktig gåva: vänskap! När Anthea tog tigerungen till reservatet, gick Chelsea omedelbart fram till honom för att välkomna honom och detta var början på en underbar vänskap.

De två leker och har roligt i gräset, jagar varandra och lär sig mycket av varandra. Mot dagens slut delas de två djuren och placeras i olika burar. Anthea hävdar att tigerungen mår mycket bra av sällskapet med en annan fyrbent vän som har ett beteende som liknar hans - tillsammans lär de sig mycket och hon har märkt att de blir väldigt ledsna när de separeras.

Men denna vackra vänskap är inte tänkt att vara för evigt. När Hunter blir 6 månader gammal kommer Anthea att tvingas separera dem permanent. Faktum är att efter sex månader finns det en risk att Hunter kan bli extremt aggressiv mot Chelsea och att han kan skada henne allvarligt. Redan nu har kvinnan lagt märke till att tigerungen under sin lek ofta siktar på hundens hals, för tillfället har dock Chelsea aldrig visat tecken på rädsla eller smärta när hon är tillsammans med sin vän.

För närvarande, eftersom de fortfarande är mycket små, kan de två ungarna vara tillsammans och leka med varandra.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack