Den här mannen köper havssköldpaddor på marknaden för att släppa ut dem i havet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här mannen köper havssköldpaddor…
En adopterad pitbull kan inte sluta krama om flickan som räddat den från djurskyddshemmet Jag håller på att lära mig att jag inte alltid måste reagera på allt det som sårar mig

Den här mannen köper havssköldpaddor på marknaden för att släppa ut dem i havet

Av sofia
2.306
Advertisement

Havssköldpaddor har länge varit djur på gränsen till att bli utrotningshotade. Människans aktiviteter tar ofta inte hänsyn till deras livsmiljö och deras säkerhet, vilket orsakar stora förluster av dessa underbara djur över hela världen. Om man dessutom på detta även lägger till att sköldpaddor i många länder kan fiskas och säljas för kött, hud och ägg, förstår vi att deras liv verkligen inte är enkelt.

Lyckligtvis finns det människor som med sin god vilja använder sin energi för att rädda och skydda dessa djur, som exemplevis Arron Culling.

via: Huffpost

På en livsmedelsmarknad i Papua Nya Guinea hittade mannen tillsammans med sin vän Mark två exemplar av havssköldpaddor till salu. I många länder i Fjärran Östern anses faktiskt köttet av dessa djur vara en riktig delikatess och utgör grunden för många rätter i den lokala kulinariska traditionen.

Utan att tveka beslutade de två att köpa båda sköldpaddorna när de såg dem bland hyllorna. Istället för att använda dem för matlagning tog de sig emellertid omedelbart till närmaste strand och släppte dem fria i havet.
 

De två exemplaren som räddats av Arron är inte de enda som har återlämnats till havet. Faktum är att han är aktivt involverad i räddningen av havssköldpaddor och bidrar så gott han kan till att ge nytt hopp till dessa djur som är värdefulla för naturen. Sköldpaddor spelar faktiskt en mycket viktig roll i det marina ekosystemet, eftersom de hjälper till att reglera dess balans.

Arrons är en enkel gest, men en gest som är av enorm vikt. Det är tack vare människor som honom, som lägger sin tid, sina ansträngningar och sina pengar för att göra något konkret som vi fortfarande kan hoppas på en bättre framtid.
 

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack