10 positiva förändringar som sker i din kropp om du börjar promenera varje dag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
10 positiva förändringar som sker…
Depression är inte bara att vara nedstämd, det är att känna smärta i själen varje dag Den här polisen räddade en gatuhund som inte lyckades komma upp ur en kanal

10 positiva förändringar som sker i din kropp om du börjar promenera varje dag

Av sofia
1.239
Advertisement

Ingen läkare kommer någonsin att skriva recept på en promenad om dagen, men att ta en promenad dagligen är bra för kroppen både på kort och lång sikt. Om du är ur form är det ett av de enklaste sätten att komma igång med fysisk aktivitet och släppa den stress som du samlat på dig under dagen. Att gå handlar faktiskt inte bara om viktminskning. Det här är alla andra fördelar som kan erhållas med denna aktivitet som är lämplig för alla åldrar.
 

via: Healthline

Psykiskt välbefinnande: om du råkar vara irriterad eller inte lyckas bli av med din stress är promenader det bästa sättet att göra sig av med din negativa energi. Fysisk aktivitet, inklusive en enkel promenad, minskar ångest och depression.

Matsmältning: har du ätit för mycket? Har du problem med matsmältningen? Att promenera hjälper tarmfunktionen, förhindrar förstoppning, gasbildning och påskyndar matsmältningen efter en måltid.

Synen: om du tillbringar många timmar framför datorn, är promenader en övning för dina ögon. Om du håller blicken på avlägsna föremål, kommer du faktiskt att justera ögat till den breda visionen. Vandring minskar dessutom trycket på ögonen, vars för höga värden kan främja glaukom.

Hjärnan: för att hålla sinnet tränat mot Alzheimers och senil demens är det bra att promenera länge, åtminstone en gång om dagen.

image: pixabay

Hjärta: genom att promenera förbättrar du omedelbart kvaliteten på blodcirkulationen. På lång sikt hjälper promenader till att reglera trycket och sänka kolesterolnivån.

Lungor: promenader ökar andningsfrekvensen och tar in mer syre i lungorna. Det är därför starkt rekommenderat att vandra i naturen, fylla på med ren luft och för att uppdatera cirkulationssystemet.

Muskler: i vissa fall räcker det att promenera för att undvika förlusten av muskelton. Åtminstone 10.000 steg om dagen rekommenderas.

Ben och leder: om du lider av stelhet eller ledvärk, försök att gå försiktigt varje dag, du kommer omedelbart att märka skillnad. För kvinnor i klimakteriet hjälper promenader vidare att förhindra benskörhet.

Pankreas: promenader kan förhindra eller förbättra diabetes och håller blodsockernivån på en optimal nivå.

Ryggsmärta: vem skulle någonsin ha sagt det? Om du lider av ryggsmärta är lösningen att inte sitta soffan. Mjuk träning, som promenader, kan även lindra ryggsmärtor.

Så vad väntar du på? Var noga med att bära bekväma skor som passar för promenader och börja ta de första stegen resten kommer av sig självt!

Tags: SportPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack