De hittar en skrämd hund i sin trädgård, men sedan upptäcker de att det är en utrotningshotad dingo - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
De hittar en skrämd hund i sin trädgård,…
Jag är inte en perfekt mamma, men jag försöker varje dag att vara en bra mamma Varje kväll lämnar det här bageriet det bröd som de inte har sålt och annan mat på en bänk för människor som har det svårt

De hittar en skrämd hund i sin trädgård, men sedan upptäcker de att det är en utrotningshotad dingo

Av sofia
23.584
Advertisement

Den låg alldeles rädd och gråtandes i trädgården till ett hus och såg ut som en väldigt söt lite hundvalp som övergivits av någon. Familjen som hittade honom i sin trädgård tog hand om honom i några dagar innan de tog honom till veterinären och ingen av dem hade ifrågasatt det faktum att det var en liten hund. Överraskningen var stor när veterinären berättade för dem att det inte var en hund utan en australisk dingo - ett djur, som för alla er som inte visste det, är utrotningshotad.

Wandi är namnet på denna vackra Dingo valp som hittades i Wandiligong, nära Bright, Australien. Man tror att ungen hamnade i trädgården till ett hus på grund av en örn som måste ha "tappat" den där. När han hittades var han mellan 8 och 10 veckor gammal och på ryggen hade han märken som liknar klorna på en örn, anledningen till att veterinärerna hade denna hypotes.

DNA-test utfördes för att bestämma Wandis ras, vilket bekräftade hypotesen, det var en renrasig dingo. Valpen överfördes då till Australian Dingo Foundation, vars syfte är just att bevara och bevara det genetiska arvet från den ursprungliga dingon.

Advertisement

Det verkar som att lilla Wandi har anpassat sig väl till sin nya miljö, även om den är och kommer att förbli ett vilddjur för alltid.

I Australien finns det tre typer av dingo: den tropiska dingon, inlandsdingon som bor i öknarna och den alpina dingon som Wandi tillhör. De sistnämnda är de som är mest utsatta för utrotning, så upptäckten av Wandi verkar ännu mer otrolig.

Advertisement

Lycka till lilla Wandi!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack