Slösa inte tid på att försöka förändra en narcissist, för den kommer aldrig att erkänna sina misstag - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Slösa inte tid på att försöka förändra…
16 bilder från hela världen som visar hur vi alla egentligen har ett hjärta av guld Berättelsen om Piglet, den rosa hunden som hjälper barn att acceptera varandras olikheter

Slösa inte tid på att försöka förändra en narcissist, för den kommer aldrig att erkänna sina misstag

2.136
Advertisement

Narcissister har bara en världssyn, sin egen. Sådana individer lever utan empati och saknar förmågan att se eller erkänna sina misstag. Ofta agerar de på ett felaktigt, olämpligt sätt, till och med orsakar skada hos människor i sin omgivning, men utan att märka den skada de har orsakat. Det bästa är att hålla dem på avstånd. Att försöka förändra dem är slöseri med tid och energi, låt oss kika på varför.

via: NBC News
image: Peakpx

Att vara vän eller partner till en narcissistisk person innebär att konstant bli sviken, bortgjord, manipulerad medvetet eller omedvetet. De som uppför sig på detta sätt är helt enkelt oförmögna att inse att deras sätt att vara är "giftigt" för andra. Det finns inget utrymme för andra människors tolkning av saker eller för ett annat sätt att tänka, allt som finns är en gränslös egocentrism.

Förr eller senare måste vi finna modet att möta situationen, klippa banden, befria oss från denna besvärliga och skadliga närvaro, även om konsekvenserna kan bli jobbiga. Narcissister förstår inte orsaken till att en vänskap eller ett förhållande tar slut, eftersom de enligt deras åsikt inte har gjort något fel. En av de vanligaste reaktionerna är att lägga skulden på den andra parten, ta på sig rollen som offer, den som blivit övergiven utan rimliga skäl.

 

image: Unsplash

Låt dig inte dras in i dessa psykologiska fällor eller tro att om ni bara jobbar på det tillsammans kommer du att se en förändring. Narcissister förblir som de är och att försöka förvandla dem till något annat innebär att man bara slösar sina egna psykofysiska resurser, vilket äventyrar både ens hälsa och lugn.

Förändring är en komplex process som startar med introspektion. Det måste börja från insidan, det måste födas ur en mogen och djup övertygelse och kan inte komma utifrån. När de blir helt ensamma kommer kanske dessa individer att börja reflektera över sitt agerande, ifrågasätta sig själva och starta sin förändrig. I väntan på att detta ska ske är det enda man kan göra för att skydda sig själv att ta avstånd, fortsätta att leva och fokusera på sin egen lycka.

Advertisement
image: Unsplash
Tags: Må braPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack