Stickningar och domningar i armar och ben - vad det kan bero på och när de inte bör underskattas - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Stickningar och domningar i armar och…
Goda människor går ofta till en psykolog för att lära sig att skydda sig från de onda Dessa husdjur från hela världen kommer att erövra dig med sina

Stickningar och domningar i armar och ben - vad det kan bero på och när de inte bör underskattas

Av sofia
2.307
Advertisement

Det kan ibland hända när man vaknar, men också under dagen, att man känner stickningar eller domningar i benen, men också i andra delar av kroppen. I de flesta fall är detta banala cirkulationsproblem eller att man suttit i en viss position för länge.

Men när dessa symptom uppträder mycket ofta eller inte försvinner efter några timmar, är det viktigt att inte underskatta dem och fördjupa situationen. Låt oss titta på orsakerna, men samtidigt ha i åtanke att informationen som ges i denna artikel är informativ och inte ersätter en läkares åsikt, och att det alltid är bättre att konsultera en specialist om problemet håller i sig.

via: Healthline
image: Pexels

Den tillfälliga eller långvariga bristen på känsel i ett område i kroppen orsakas vanligtvis av dålig blodtillförsel till det drabbade området eller av kompression / dysfunktion av de lokala nervändarna. Bakom detta tillstånd kan det finnas försumbara problem eller mycket allvarliga sjukdomstillstånd, så man bör aldrig ignorera dessa signaler eftersom de kan vara varningssignaler som tyder på viktiga problem.

Diabetes, hypotyreos, reumatoid artrit kan också leda till domningar i benen, huden eller i ansiktet. Detta beror på nervskador, vävnadsvullnad och degeneration av dessa efter skador orsakade av dessa sjukdomar. En person på 500 kan också drabbas av ett speciellt tillstånd som kallas "halsrevbenssyndrom", vilket gör att änden på ett halsrevben hänger ihop med det första bröstrevbenet som komprimerar blodkärlen och gör att händerna somnar.

Domningen kan också genereras av patologier såsom cervikal osteokondros, karpaltunnelsyndrom, branchial plexus neuralgi eller venös trombos. När domningar och stickningar plötsligt också påverkar ansiktet, kan det vara en stroke.

I situationer där domningarna är milda och orsakas av en enkel nervkomprimering eller cirkulationsbrist kan man försöka förbättra situationen genom att anta några strategier. Det första du bör göra är att byta skor, vilket hjälper dig att ändra din hållning och sedan göra några mycket hjälpsamma rörelser.

  • När det gäller ischiasnerven kan det vara användbart att ligga på golvet på sidan, föra knäna mot ditt bröst och sedan sträcka ut dem.
  • Vid karpaltunnelsyndrom, kläm en klädnypa eller en gummikula som inte är för hård mellan tummen och pekfingret.
  • Vid nackstelhet kan det lindra besvären om man ligger på golvet med benen korsade, lutar huvudet åt höger och åt vänster och bibehåller positionen i några sekunder.

 

Advertisement

Som redan nämnts är det alltid tillrådligt att rådfråga din läkare innan du utför en behandling, även en motorisk sådan och förklara problemet noggrant.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack