9 år gammal använder sina sparade pengar till hundmat och idag driver han ett skyddshem för gatuhundar - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
9 år gammal använder sina sparade…
Att hota barn för att de ska lyda är aldrig en bra lösning En pappa inser att hans son mår dåligt på grund av mögel i pipmuggen som han brukade dricka ur

9 år gammal använder sina sparade pengar till hundmat och idag driver han ett skyddshem för gatuhundar

3.343
Advertisement

Kärlek till varje levande varelse bör vara en medfödd gåva i varje människa, men tyvärr är det inte så självklart. Många djur blir kontinuerligt övergivna och många misshandlas till och med av människor som inte verkar ha något mänskligt i sig alls. Lyckligtvis finns det även berättelser som visar hur världen fortfarande är full av vänlighet och godhet. När han bara var nio år gammal tog den här pojken hand om några övergivna valpar i sitt grannskap och köpte hundmat med sina små besparingar. Tack vare denna enkla vänliga gest hjälpte han inte bara djuren som hade det svårt, utan lyckades även förverkliga sin dröm.
 

Denna vackra berättelse har en pojke vid namn Ken Amante som sin huvudperson, en 13 år gammal pojke, född och uppvuxen på Filippinerna. Ken har alltid varit intresserad av djur, från en mycket ung ålder, och har alltid försökt ta hand om dem så bra han kunde. Vid 9-års ålder lämnade han hemmet med en ryggsäck full med hundmat, inhandlad med sina sparade pengar och matade några undernärda valpar i sitt närområde. En dag beslutade sig pappan att följa efter honom för att se vart han åkte efter skolan och när han såg scenariot kunde han inte låta bli att fotografera.

Pappan som var djupt imponerad av det han såg, publicerade bilderna online och på kort tid blev de virala och berörde användare från hela världen.

Det Ken gjorde varje dag möttes med respekt och framför allt donationer från olika användare som ville hjälpa barnet i hans korståg för att rädda hundar som hade det svårt. Hans föräldrar började också erbjuda honom deras stöd, tack vare vilket Ken lyckades uppfylla sin dröm om att öppna ett riktigt djurskyddshem.
 

Advertisement

Tack vare donationerna från hans supportrar över hela världen har lilla Ken lyckats samla in de resurser som behövs för att kunna öppna Happy Animals Club, det första djurskyddshemmet i Davao-regionen på Filippinerna. För att bygga skyddet fick Ken och hans familj hyra en presenning på 930 kvadratmeter, som de sedan byggde en inhägnad runt, så att djuren inte kan komma ut. De tre valparna som Ken hade tagit hand om först var de första som ingick i detta helt nya projekt: Whitey, Brownie och Blackie behandlades av veterinärer och togs omhand på en säker plats. Nu har deras sår läkt, deras skabb har försvunnit och pälsen har återgått till normal tillväxt.
 

Happy Animals Club fortsätter att fungera än idag och har sedan öppnandet lyckats rädda mer än 100 djur i svårighet.

Ken hade aldrig kunnat föreställa sig att denna enkla gest skulle ta honom så långt. Detta visar att man alltid får en "belöning" i form av tillfredsställelse och tillgivenhet när man tar hand om någon annan.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack