Den här kvinnan lever med 9 Newfoundlandhundar som är tränade för att hjälpa barn med kommunikationssvårigheter - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här kvinnan lever med 9 Newfoundlandhundar…
Hon bestämmer sig för att donera en njure till sin exman för att hennes döttrar inte ska förlora sin pappa Läkarna sa att han inte skulle bli äldre än 10, men den här mannen med Downs syndrom har just fyllt 77

Den här kvinnan lever med 9 Newfoundlandhundar som är tränade för att hjälpa barn med kommunikationssvårigheter

Av sofia
17.012
Advertisement

Mackenzie Makatche har en obestridlig passion för hundar, mer specifikt för Newfoundlandhundar - stora dreglande hundar fulla av päls. Kvinnan har 9 stycken i sitt hem! Att bara ha en enda Terranova är ett stort åtagande, ännu större om man har nio. Mackenzie får faktiskt nästan varje dag samma frågor från nyfikna personer: "Hur stort är ditt hus egentligen?", "Är det inte jobbigt med allt hundhår i huset?" och sedan, "Hur mycket äter dina hundar?" Kvinnan, som är bosatt i Glenn Mills, Pennsylvania, har en förkärlek till hundar sedan födseln, tack vare det faktum att hennes föräldrar avlade fram exemplar av Cavalier king charles spaniel.

Så här gör Mackenzie för att överleva med 9 Newfoundlandhundar i hemmet.

via: 6abc

Hennes passion för avel ledde till att hon skaffade sig en alldeles egen Newfoundlandhund, även om hon aldrig hade för avsikt att föda upp många exemplar, av de 9 hundarna är bara 3 med henne sedan starten. "Besättningen har gradvis expanderat under de senaste nio åren, medan min mamma blev alltmer förälskad i rasen," kommenterade Mackenzie.

Hennes mamma hade 4 stadiet av tjocktarmscancer när hon berättade för sin dotter att hon ville gå en kurs för assistanshundar, så de gjorde det tillsammans, som ett riktigt team. Efter förlusten av sin mamma fortsatte Mackenzie att ta kurser för att hedra henne.

"Mitt mål är att bli en logoped som arbetar med små barn och att kunna inkludera terapi med utbildade Newfoundlandhundar" berättar hon. "Hundar, särskilt Newfoundlandhundar, har ett speciellt sätt att förhålla sig till barn, som även om de har svårt att kommunicera med en vuxen kan öppna sig för dem." När hon har tränat alla sina nio hundar vill Mackenzie inrätta en ideell förening för att hjälpa andra människor med sin hundterapi.

Advertisement

Men hur lever man med 9 Newfoundlandhundar i hemmet?

Var och en av dem väger mellan 45 och 65 kg och äter cirka 31 kg hundmat varje vecka (cirka två stora påsar med mat). När det gäller pälsen byter Newfoundlandhundar den två gånger om året och Mackenzie medger att det inte är alltför svårt att bli av med hårstråna eftersom de ofta samlas i husets hörn. Men hon använder själv en slags dammsugare för att blåsa bort överflödigt päls.
 

När det gäller faktumet att de dreglar finns det inte särskilt mycket att göra. Vissa dreglar mer än andra. Vanligtvis är problemet värmen, men de tenderar även att dregla före en belöning eller en överraskning. Anledningen till att hon lyckas ha så många Newfoundlandhundar under samma tak beror antagligen på att de växt upp tillsammans.

Advertisement

Att hantera så många stora hundar är verkligen inte lätt, men deras matte som också har öppnat ett Instagram-konto tillägnad sina valpar, älskar dem över allt annat.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack