Berättelsen om Ranger, dvärgschäfern som kommer att vara liten för alltid - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Berättelsen om Ranger, dvärgschäfern…
Shopping på nätet - en expert varnar för riskerna med spindelangrepp på paketen som varorna skickas i Hunden lider av en dödlig sjukdom så familjen ger honom den bästa helgen i hans liv

Berättelsen om Ranger, dvärgschäfern som kommer att vara liten för alltid

Av sofia
5.001
Advertisement

Det ser ut som en valp vid första anblicken, men det är det inte. Hunden som är huvudperson i denna sanna historia kallas Ranger och har drappats av ett sällsynt syndrom som kallas hypofysdvärgsyndrom, vilket får den att se ut som en valp trots sin ålder. Men trots denna speciella aspekt är Ranger mycket aktiv och trots att han lider av kortvuxenhet gillar han att leka och springa som om han var en nyfödd valp som möter världen för första gången.

När den adopterades hade detta fantastiska schäferexemplar redan kämpat mot viktiga infektioner som sköldlöss och giardiasis och riskerat sitt liv. Men efter att ha vunnit över båda dessa jobbiga sjukdomar började de två ägarna lägga märke till att Ranger inte visade några tecken på att växa. Mysteriet avslöjades sedan av veterinären, schäfern led av hypofysdvärgsyndrom, vilket blockerade funktionen och tillväxten av hormoner.

Ranger skulle ha förblivit liten för alltid, även om åren skulle ha gått.

Trots att hundar som lider av hypofysdvärgsyndrom i den medicinska litteraturen inte har en särskilt hög förväntad livslängd, tycks Ranger för tillfället inte lida av detta och även om han fortsätter att växa i ålder har den lilla schäfern fortfarande livskraft och lust att springa, leka och utforska världen... som om han var född igår!
 

Advertisement
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack