x
Varje dag går den här hunden in på…
För att leva sunt måste man ta avstånd från skadliga människor enligt vetenskapen Nyckeln till förändring är att frigöra sig från rädslan - var inte rädd för att prova nya saker

Varje dag går den här hunden in på ett café, köper en kaka och betalar med ett blad

11 September 2019 • Av sofia
123.705
Advertisement

Det finns hundar som verkar vara väldigt klarsynta och ha en stark intuition som gör att vi inte kan förbli likgiltiga inför de händelser som involverar dem. "Det enda den saknar är förmågan att tala" är något vi ofta säger om mycket intelligenta djur. Vid det tekniska institutet i Monterrey Casanare, i Colombia, finns en svart stor hund, som är mycket lik en labrador och som "vakar" över lärare och studenter varje dag i utbyte mot lite mat. Studenterna brukade ge honom kakor från caféet inne på skolans område för att visa honom sin tacksamhet.


Vad eleverna ännu inte visste var att den mycket intelligenta hunden inte bara tog emot dessa kakor, utan iakttog noggrant hur människor införskaffade dem genom att byta "gröna papper" mot läckra kakor och annat i gengäld. Så hunden bestämde sig för att prova detta själv. En vacker dag klev han in på caféet med ett stort blad i munnen och viftade på svansen i väntan på sin kaka.

Kvinnan på cafét kunde inte tro sina ögon! Hundens uppfinningsrikedom hade verkligen överträffat alla förväntningar. Angela Garcia Bernal, en av lärarna på institutet, berättar att hunden så många gånger hade sett detta utbyte av pengar mot godsaker, för att vilja prova det själv.

Kassörskan var mer än glad över att ge hunden en kaka, i utbyte mot bladet.

Advertisement

Sedan den dagen har hunden dykt upp varje dag med ett blad i munnen för att få sin lilla belöning. "Han betalar alltid med ett blad", säger kvinnan i caféet, "det är hans dagliga köp". Självklart har personalen dock valt att begränsa den dagliga rationen av kakor för att bevara djurets hälsa.

En dag beslutade en av institutets lärare att publicera ett inlägg på Facebook och berätta denna roliga historia. Inlägget blev snart viralt och tusentals människor imponerades av hundens intelligens.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack