Hon var rädd för människor, men tack vare den här mannens omtanke är hon idag en mycket kärleksfull liten hund - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hon var rädd för människor, men tack…
Den här kvinnan har skapat 450 filtar för hand och donerar dem till djurskyddshem En pappa med Downs syndrom är som alla andra, kanske till och med bättre och den här killens berättelse är ett tydligt bevis på detta

Hon var rädd för människor, men tack vare den här mannens omtanke är hon idag en mycket kärleksfull liten hund

Av sofia
1.519
Advertisement

Många människor upplever det akuta behovet av hjälp som ett tryck för att fatta snabba beslut när de möter människor eller djur i nöd och befinner sig i situationer där snabba åtgärder krävs. 

Det är inte så för alla dock, eftersom det inte är en trevlig upplevelse att hitta en skadad hund. Till en början kanske vi kanske inte vet vad vi ska göra, men den mannen vi nu ska berätta om har verkligen förändrat livet för ett djur i nöd och lämnat ett outplånligt spår i hennes liv med sin kärleksfulla gest.

image: Facebook

Vi pratar om Eldad Hagar och den lilla hunden Leesa, en charmig pitbull som bodde på gatorna i Los Angeles, tills hon hamnade i en riktigt obehaglig situation. Vissa människor hade sett henne skadad, gömd under en bil, synligt rädd.

Hon ville inte bli rörd av någon, skrämd av sina blödande sår. Därför beslutade sig några förbipasserande för att ringa Hope For Paws, en ideell djurräddningsgrupp som arbetar i staden.

image: Facebook

Eldad Hagar, grundaren av organisationen, kom genast till platsen. Hunden ville enligt honom varken förflytta sig eller bli rörd. Så fort mannen närmade sig henne, blev hon rädd och backade, för att sedan fly och söka tillflykt under en annan bil.

Vid den tiden beslutade sig Eldad för att det var dags att vinna Leesas förtroende om han skulle lyckas ta henne i säkerhet. Efter ett litet tag och med lite ansträngning slappnade pitbullen av och lät mannen ta hand om henne. Volontären beskrev upplevelsen som ett väldigt rörande och spännande ögonblick, även om han är van vid sådana här situationer.

Advertisement
image: Facebook

"Jag har gjort det tusentals gånger förut," sade Eldad, "men det är alltid så speciellt att gå igenom denna process där ett förtroendeförhållande utvecklas under en väldigt kort tidsperiod. Det var så härligt att ha henne i knät, hon kom för att få en kram och sedan gav hon mig en puss. Hon reagerade nästan som en människa."

Efter räddningen fördes Leesa omedelbart till en veterinär, där hon genomgick en operation för att lösa sina problem orsakade av cancer i bröstet, i huvudet och i ryggen.

image: Facebook

Naturligtvis var rehabiliteringen inte snabb, men efter ett tag återhämtade sig den lilla hunden och adopterades av en familj som ger henne all den kärlek hon behöver. Idag har Leesas personlighet helt förändrats. Hon älskar att ge pussar till de i sin omgivning och är en av de mest kärleksfulla hundarna som finns!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack