Hans fru har Alzheimers sjukdom så han tar med sig henne varje dag till jobbet för att hon ska slippa vara hemma ensam - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Hans fru har Alzheimers sjukdom så…
7 användbara tekniker för att hantera ångest och återfå kontrollen Ett lydigt barn är inte alltid ett lyckligt barn

Hans fru har Alzheimers sjukdom så han tar med sig henne varje dag till jobbet för att hon ska slippa vara hemma ensam

Av sofia
3.220
Advertisement

Alzheimers är en utbredd sjukdom som är mycket svår att hantera, särskilt för familjemedlemmarna. De som lider av det har inte längre full kontroll över sina kognitiva förmågor. De har minnesförlust (och behöver därför kontinuerligt stöd) och känner ofta inte igen människor, trots att de har delat sitt liv med dem.

Just så är fallet med Fresia, en 65-årig kvinna som bor i Coquimbo, Chile, sedan länge har följderna av sjukdomen blivit uppenbara, men hennes make, Mario Núñez (71), vill inte lämna henne ensam hemma.

Varje morgon kliver Mario upp klockan 5.30 för att köra buss genom stadens gator. Men innan han åker måste han inte bara göra i ordning sig själv för arbetsdagen, efter att ha vaknat, väcker han sin fru, tvättar henne, klär på henne, borstar hennes tänder och går till jobbet med henne. Väl på bussen måste han köra i cirka 9 timmar om dagen, Mario sätter Fresia i ett av framsätena där hon sedan sitter under hela hans skift.

Kärleken som binder dem samman, som varat i 28 år, är fortfarande mycket stark, även om Fresia knappt känner igen honom längre. Ändå känner han inte för att lämna henne hemma. Hon har inte varit självständig på länge och skulle kunna skada sig. Även barnen kan av personliga skäl inte hjälpa dem, och vårdinrättningarna är mycket dyra.

Ibland, erkänner mannen, är det inte lätt. På kalla dagar är det verkligen smärtsamt att behöva väcka henne och få henne ur huset och även om många passagerare förstår situationen, har de inte alltid tålamod att acceptera situationen utan att göra skämt eller vara oförskämda.

Advertisement

Historien om Mario och Fresia har berört miljontals människor, framför allt för det kärleksfulla engagemanget med viket han tar hand om henne varje dag. Lyckligtvis har dock denna popularitet blivit fruktsam, Fundación Las Rosas, till exempel, har erbjudit dem ett hus så att kvinnan kan få behanding i staden La Serena. Vi hoppas att myndigheterna också kommer att ingripa för att säkerställa att denna kvinna och hennes kärleksfulla partner får det lugn de förtjänar.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack