Den här 9-åriga flickan har uppfunnit ett genialiskt system för att hindra föräldrar från att glömma sina barn i bilen

av sofia

28 Augusti 2019

Den här 9-åriga flickan har uppfunnit ett genialiskt system för att hindra föräldrar från att glömma sina barn i bilen
Advertisement

Det kan verka konstigt, till och med omöjligt, men tyvärr berättar nyheterna - och har även pratat om det tidigare - om ett nuvarande och tyvärr möjligt fenomen. Vi pratar om barn som glömts bort i bilen av sina föräldrar.

Distraktion, stress, slumpen, orsakerna till en sådan händelse kan vara många. Det enda som är säkert är att dessa distraktioner kan förvandlas till väldigt dramatiska händelser.

Så vad bör man då göra? Detta var antagligen frågan som den här flickan ställde, som har kommit på en riktigt genialisk lösning för ett skolprojekt, ställde till sig själv.

via foreverymom.com

Advertisement
Jenny Rapson/YouTube

Jenny Rapson/YouTube

Hennes namn är Sophie, hon är nio år gammal och hennes syfte, när hon beslutade sig för att delta i uppfinningskonventionen, var att uppfinna något som ingen hade tänkt på tidigare. Kort sagt, en originell och ny uppfinning, något som verkligen inte är lätt för ett barn i fjärde klass.

Men tack vare några "råd" från föräldrarna kom idén: en anordning som förhindrade föräldrar från att glömma kvar sina barn i bilen i solen då detta utsätter dem både för risken för värmeslag och kvävning.

Således, efter många skisser, utkast och funderingar, nådde Sophie slutsatsen att det skulle vara praktiskt att ha något som kunde "fästas" på föräldern (eller bilnycklarna) i ena änden och i  barnstolen på den andra. Ett sätt för att binda samman pappor eller mammor tillsammans med sina barn, samt att ständigt "varna" om barnens närvaro i baksätet.

Advertisement
Jenny Rapson/YouTube

Jenny Rapson/YouTube

Hur den fungerar? Tack vare en utdragbar kabel för spearfishing som är justerbar i längd så att den kan anpassas till både stora och små bilar och kardborrslingor har Sophie skapat sin lilla apparat för att påminna folk!

Detta är ett enkelt, ekonomiskt och effektivt sätt att förebygga tragiska dödsolyckor som de som tyvärr har lett till döden för många barn över hela världen. Med en total kostnad på cirka 100 kronor kan varje förälder som ofta kör bil med sitt barn köpa materialet för att bygga sin personliga "Sophie's Baby Forget-Me-Not".

Enheten som är designad av det amerikanska barnet är faktiskt inte till salu och det spelar ingen roll för Sophie om någon "kopierar" designen, hennes geniala uppfinning är bara tänkt som en inspiration för pappor och mammor för att undvika dessa dramatiska händelser av barn som glömts i bilen.

Vi hoppas naturligtvis att detta barns intelligens ska kunna vara till hjälp för föräldrar världen över!

Advertisement