Brustet hjärta - symptomen liknar en hjärtinfarkt och kan orsakas av sorg eller stress - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Brustet hjärta - symptomen liknar en…
Den här djurparken sätter besökarna i burar istället för djuren Att sticka är ett sätt att få utlopp för sin kreativitet och slappna av

Brustet hjärta - symptomen liknar en hjärtinfarkt och kan orsakas av sorg eller stress

Av sofia
1.598
Advertisement

Det är allmänt känt att sinnet påverkar kroppen starkt och hur mycket känslor kan påverka individens mående positivt eller negativt. Ångestkriser och panikattacker kan simulera obehag som liknar en hjärtattack, men det finns också ett annat tillstånd som kallas "brustet hjärta" och är mycket mer intensivt och som inte bör underskattas. Vanligtvis är de utlösande händelserna stress, en chock, en skada eller en stor sorg. Låt oss se hur man känner igen symptomen.

Brustet hjärta är även känt som "Takotsubo" och är inte bara en kraftfull psykosomatisk händelse, utan ett tillfälligt problem med hjärtmuskeln, som plötsligt kan bli svag och sårbar.

Symptomen är praktiskt taget identiska med en hjärtattack, alltså: bröstsmärta, oregelbundna hjärtslag, andnöd, lågt blodtryck och svimning. Följderna är såpass allvarliga att det för stunden inte pumpas tillräckligt med blod i kroppen, och i de allvarligaste fallen kan det till och med leda till ett förstadium av hjärtstillestånd.

När kroppen möter svåra situationer producerar kroppen adrenalin och stresshormoner. Hos  vissa människor skapar denna plötsliga och ökade mängd kemiska ämnen en krissituation för hjärtcellerna, som reagerar genom att sända ut alla möjliga varningssignaler. Lyckligtvis orsakar Takotsubos nästan aldrig permanenta problem, även om det fortfarande måste behandlas med försiktighet och inte tas lätt på.

Förekomsten av bruten hjärta har ökat avsevärt under de senaste åren, särskilt bland äldre personer, som redan är fysiskt bräckliga och mer emotionella. Ökningen i antalet fall har lett till många studier, av vilka några har visat sambandet mellan förekomsten av störningen efter förlusten av ett husdjur.

Många äldre människor utvecklar ett starkt band till sin hund eller katt, jämförbart med vad du kan känna för en älskad. För närvarande finns det inget direkt botemedel, men det går att förebygga en sådan händelse, försöka hantera det psykologiska trycket med anti-ångesttekniker, träning och en hälsosam livsstil.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack