Att sticka är ett sätt att få utlopp för sin kreativitet och slappna av - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att sticka är ett sätt att få utlopp…
Brustet hjärta - symptomen liknar en hjärtinfarkt och kan orsakas av sorg eller stress Mullbär - rika på järn, bra för matsmältningen och blodcirkulationen

Att sticka är ett sätt att få utlopp för sin kreativitet och slappna av

Av sofia
770
Advertisement

Idag gillar vi att använda främmande ord för att definiera aktiviteter och vanliga objekt som, trots att de har funnits sedan våra morföräldrars tider, återupptäckts i modern tid och omvärderats. En av dessa aktiviteter är verkligen "knitting" eller att sticka som det heter på svenska. En gång i tiden tittade vi på våra mor- och farmödrar medan de stickade strumpor eller kämpade med väldigt utarbetade tröjor eller halsdukar. Att sticka har alltid varit synonymt med att sitta hela dagen böjd över ett garnnystan. Men idag har denna mycket gamla aktivitet fått nytt liv, särskilt bland unga människor.

image: Unsplash

Varför upptäcker så många ungdomar, även män, idag hur roligt det är att sticka? Det verkar som om det främsta skälet är relaterat till avkoppling. Vi lever i ett hektiskt samhälle som gör att vi känner ett behov av en avkopplande och krävande hobby. Inte för att nedvärdera stickning, en verklig konst som våra mor- och farmödrar var riktiga mästare på, men för att utföra denna typ av aktivitet är allt som krävs två pinnar, lite garn och mycket fantasi. Det är en helt annan historia om du exempelvis vill måla, en aktivitet som kräver många fler  instrument och mer teknisk kunskap. Om du börjar sticka och blir trött efter ett tag kan du alltid lägga ditt arbete i en låda och plocka upp det nästa dag utan problem.

image: Libreshot

Stickning är därför avstressande, men ger även många andra fördelar. Att sticka förbättrar manuella färdigheter och utvecklar förmågan att använda båda hjärnhalvorna samtidigt. Det är ingen slump att denna aktivitet ingår i Waldorfs skolplan.

Att förbereda projektet och sedan genomföra det, ger oss utöver stor tillfredsställelse också en chans att visa upp och utveckla vår egen stil.

Advertisement
image: Unsplash

Att sticka kan också vara en möjlighet att umgås med andra människor som delar samma passion. Det är inte ovanligt med små grupper där man kan utbyta idéer, råd ... eller helt enkelt bara prata!

Att sticka kan till och med bli en inkomstkälla! Om du lyckas skapa många föremål, varför då inte dra nytta av detta och försöka sälja dem på någon marknad? Du kan också överväga alternativet att sälja på nätet.

image: pixabay

Har du någonsin hört talas om Guerrilla Knitting? Det är ett initiativ som har börjat spridas världen över för att bekämpa stadens gråhet.

Så, vad väntar du på? Testa dina kunskaper inom stickning eller gör det för att helt enkelt bara koppla av ;)

Tags: KonstMå braPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack