Därför finns det ett speciellt band mellan vatten och hjärtats hälsa

av sofia

29 Augusti 2019

Därför finns det ett speciellt band mellan vatten och hjärtats hälsa
Advertisement

Att vakna upp ofta under natten med känslan och det faktiska behovet av att kissa, kan vara en varningssignal som man inte får bortse från och en signal om att något är fel i hjärt- och kärlsystemets funktion. Vissa hjärtsjukdomar gör att när man står upp under dagen hålls vätskan kvar i den nedre delen, vilket får benen att svullna. På natten hamnar de på samma nivån som njurarna, så det blir lättare för vattnet att rinna dit.

via Forever Young

Advertisement
Pixabay

Pixabay

En annan koppling mellan vatten och hjärtat är att att dricka ett glas före sänggåendet kan hjälpa till att förebygga stroke och hjärtattacker. I praktiken är detta motsatsen av vad som normalt görs för att undvika risken att behöva gå upp på natten för att gå på toaletten.

Du bör sedan dricka minst 2 glas vatten på morgonen så snart du vaknar för att aktivera kroppen, 1 glas en halvtimme före varje måltid för att stimulera matsmältningen och 1 glas innan du badar för att sänka blodtrycket.

Statistiskt sett inträffar det största antalet hjärtattacker mellan 06:00 och 12:00, så om du tar kardio-aspirin dagligen är det bäst att göra detta innan du lägger dig. Läkemedlet har en verkningstid på cirka 24 timmar, så i det kritiska ögonblicket kommer kroppen att ha en större mängd aktiv ingrediens i cirkulation.

Advertisement
Vimeo

Vimeo

Dessutom skulle det vara en bra idé att hålla dessa piller bredvid sängen vid behov och omedelbart meddela familjemedlemmar eller vårdpersonal vid vanliga symtom.

Som regel börjar hjärtattacken och åtföljs av: smärta i bröstet, vänster arm, nacke och käke, svettningar, illamående och kvävningskänsla.

Det är dock inte ovanligt att det sker utan några speciella symptom. Vid hjärtattack, utöver att omedelbart ropa på hjälp och försöka hålla sig lugn, skulle det vara klokt att sitta vid den öppna ytterdörren och vänta på hjälp, sitta - inte ligga.

Advertisement