Berättelsen om Bokshil, den blinda hunden som sedan 10 år tillbaka väntar på sin husse på samma plats

av sofia

28 Augusti 2019

Berättelsen om Bokshil, den blinda hunden som sedan 10 år tillbaka väntar på sin husse på samma plats
Advertisement

Det finns många berättelser som hyllar hundars lojalitet, några av dem har blivit berömda genom litteratur eller film. Det mest kända fallet är antagligen det om Hachiko, Akitahunden som i tio år väntade på Shibuya-stationen i Japan på att hans döda ägare skulle komma tillbaka för att hämta honom. Sedan lika många år väntar ytterligare en outtröttlig fyrbent vän på sin familj, men den här gången rör det sig om en hund som blivit övergiven.

Advertisement
SBS TV/YouTube

SBS TV/YouTube

Vår berättelses valp kallas Bokshil, och varje dag sitter den på samma plats i hopp om att än en gång få krama sina ägare. Familjen bytte hus för ungefär tio år sedan och ingen vet varför de lämnade sin hund där. Sedan dess har Bokshil stått still och väntat på att hans familj ska återvända utan att tveka på att någon förr eller senare kommer att hämta honom. Under hela denna tid har djuret lyckats överleva tack vare lokalbefolkningens godhet och generositet, som aldrig låter honom vara utan mat, vatten och till och med skydd.

Berättelsen har blivit allmänt känd och har rört så många människor på grund av det oerhörda tålamodet och lojaliteten hos denna extraordinära varelse. Bland de människor som tar hand om honom varje dag tog någon honom till veterinären för en kontroll.

Advertisement
SBS TV/YouTube

SBS TV/YouTube

Tyvärr verkar det som om Bokshils hälsotillstånd gradvis försämras och att han av någon obegriplig anledning håller på att förlora synen. Varje dag fortsätter han att vänta, han närmar sig de människor som klappar honom, letar efter och hoppas kunna känna igen sina gamla ägare bland dessa händer och i dessa ansikten. Många har erbjudit sig att adoptera den, men veterinärens råd är att lämna den där den är, för i denna ålder och efter allt det han har gått igenom, skulle alla förändringar innebära ett trauma. Även om Bokshil bor på gatan, är det nu hans hem, hans komfortzon, och det är förmodligen där han kommer att tillbringa sina sista dagar.

Historien har filmats av media och sociala medier i hopp om att hundens ägare kommer att se den och inse hur mycket lidande de har orsakat en stackars liten valp som trots allt detta fortfarande väntar på dem!

Advertisement