Berättelsen om kon och den vise mannen - en berättelse för att möta livets oväntade händelser - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Berättelsen om kon och den vise mannen…
De räddar en hund från en iskall sjö och tar med den till en veterinärklinik utan att märka att det egentligen är en varg Den här hunden bestämmer sig för att

Berättelsen om kon och den vise mannen - en berättelse för att möta livets oväntade händelser

Av sofia
348
Advertisement

Ett liv fyllt av trygghet är ett liv lyckligt liv, eftersom de säkerheter vi har, de få som vi i alla fall tror oss ha i vårt dagliga liv, får oss att känna oss trygga, med fötterna på jorden och håller rädslan för det okända borta. Förändring är dock en del av allas liv och ingen kan någonsin veta vad som väntar oss i framtiden. Vad skulle vi vara villiga att göra om våra tryggheter plötsligt försvann? Skulle vi verkligen vara villiga att förändras på allvar?

Den historien vi nu ska berätta kommer att hjälpa dig att komma ur din komfortzon och vägleda dig mot nya äventyr i ditt liv!
 

image: Pixabay

Historien om den lilla kon handlar om en vis man som vandrade genom landsbygden med sin lärjunge. En dag hittar de ett enkelt trähus, bebott av ett par och deras tre barn. De var alla dåligt klädda med smutsiga och trasiga kläder. De var barfota och miljön indikerade extrem fattigdom. Den vise mannen frågade familjens far hur de försörjde sig, med tanke på att det inte fanns några industrier eller företag på den platsen och inte heller någon rikedom. Fadern  svarade lugnt: "Vi har en ko som förser oss med flera liter mjölk varje dag. En del säljer vi och med pengarna köper vi andra saker och den andra delen använder vi för vår konsumtion. På så sätt kan vi överleva. När han gått därifrån sade mannen till lärjungen: "Leta efter den lilla kon, ta den till klippan och knuffa in den i ravinen."

Lärjungen var rädd, för den lilla kon var det som gjorde att den stackars familjen överlevde. Men han litade på att hans mästare hade sina skäl och med sorg i hjärtat tog han kon till klippans kant och knuffade den. Det scenariot etsade sig fast i hans sinne under många år. Med tiden beskyllde lärjungen sig själv för vad han hade gjort och beslutade sig för att lämna sin mästare och gå tillbaka till den platsen och be om ursäkt till familjen för den skada han hade orsakat. När han närmade sig märkte han att allt hade förändrats. Ett vackert hus var omgivet av träd där många barn lekte och där stod även en bil parkerad.

Den unge mannen kände sig ledsen och desperat eftersom han trodde att den fattiga familjen hade sålt allt för att överleva. När han frågade efter dem svarade de att de fortfarande bodde där, att de inte hade lämnat huset. Han sprang in i huset och insåg att det var samma familj som tidigare där inne. Sedan frågade han familjens far vad som hade hänt och han svarade med ett brett leende: "Vi hade en liten ko som försåg oss med mjölk och som vi överlevde tack vare. Men en lycklig dag föll kon från en klippa och dog. Den här händelsen tvingade oss att göra andra saker, utveckla andra färdigheter som vi aldrig föreställde oss att vi hade. På detta sätt har vi börjat blomstra och våra liv har förändrats."

image: Pxhere

Berättelsen om kon är en metafor för livet. Vi har alla en ko som vi klamrar oss fast vid och detta ger oss den säkerhet vi behöver, men hindrar oss samtidigt från att leva det liv vi vill ha. Tänk efter, vad skulle hända om din ko föll från klippan imorgon? Ko kan vara en metafor för din nuvarande relation, ditt arbete eller din livsstil. Om det som ger dig säkerhet plötsligt försvinner, vad skulle det bli av dig?
 

Tags: Må braPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack