Den här friluftaren räddar en skadad hund genom att bära den på ryggen i 10 km

av sofia

30 Augusti 2019

Den här friluftaren räddar en skadad hund genom att bära den på ryggen i 10 km
Advertisement

Uttrycket "Gud tilldelar en aldrig en större vikt än vad man klarar att bära" verkar passa perfekt i historien vi nu ska berätta.

Det hela hände på Table Rock Trail, en bergsformation i South Carolina-området i Amerika. Huvudpersonen är Tia Vargas, en fyrtioårig vandrare och mamma till tre barn, som hade för avsikt att klättra, tillsammans med sin pappa Ted Kasper, 76 år gammal.

via Metro.co.uk

Advertisement
East Idaho News/YouTube

East Idaho News/YouTube

När hon är på väg ned från toppen av berget, nästan 3400 meter högt, möter Tia en grupp klättrare som bär en brittisk spaniel hund, synligt skadad och i dåligt skick. Boomer, som är namnet på djuret, hade hittats efter att ha fallit i en bergsspricka. Kvinnan erbjöd sig att ta hunden med sig och bära tillbaka den till ägarna.

Tia var redan ganska trött efter stigningen och visste att det att bära tillbaka Boomer till sitt hem skulle ha inneburit att gå cirka 10 kilometer med en extra belastning på nästan 25 kg. Hennes pappa väntade på henne strax nedanför och trots svårigheterna som var allt annat än uppmuntrande lyckades de tillsammans möta utmaningen.

Advertisement
East Idaho News/YouTube

East Idaho News/YouTube

Det enda alternativet skulle ha varit att överge hunden, men Tia vägrade att göra det. Återresan visade sig vara tuffare än väntat på grund av snö och skräp på stigen och dessutom regn. Det fanns stunder då kvinnan trodde att hon inte skulle klara det och istället ge upp, men sedan gav något henne ny energi och pressade henne att slutföra resan.

När ägarna till Boomer hittades, förklarade de för Tia hur olyckan ägt rum och sa att de hade letat efter honom länge men utan resultat.

East Idaho News/YouTube

East Idaho News/YouTube

Innan hunden kom bort hade de diskuterat möjligheten att adoptera bort honom eftersom de inte längre kunde behålla honom. Tia tolkade detta som ett tecken från ovan.

Det speciella bandet som skapades under ett modigt räddningsförsök som varade i mer än sex timmar belönades nu med födelsen av en underbar vänskap. När hon berättade historien i en intervju sa kvinnan att hon kände att hon var på rätt plats vid rätt tidpunkt, inte av ren slump, men för att ödet hade bestämt att Boomer och hans nya mamma skulle mötas.

Advertisement