På den här busshållplatsen räddar man gatuhundar från kylan med hjälp av täcken och bildäck - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
På den här busshållplatsen räddar…
Mäns hjärnor mognar enbart efter 40 år enligt vetenskapen Hur man gör russinvatten - ett naturligt sätt för att avgifta levern

På den här busshållplatsen räddar man gatuhundar från kylan med hjälp av täcken och bildäck

Av sofia
3.667
Advertisement

När vintersäsongen startar, blir det tufft att bo på gatan, inte bara för människor, men också för djuren.

Även om dessa varelser har päls och en högre kroppstemperatur, måste de ändå söka skydd och få i sig tillräckligt med näring för att möta det hårda klimatet och vädret. Lyckligtvis finns det ibland människor som bestämmer sig för att försöka hjälpa till, vilket framgår av den episod som vi nu ska berätta för er.

I staden Barreirinha i Brasilien vidtog anställda på busstationen åtgärder för att rädda livet för några hemlösa hundar i grannskapet. Med vetskapen om att hundarna kan frysa ihjäl när temperaturen sjunker bestämde sig en grupp frivilliga för att bygga små hundkojor av gamla bildäck med filtar på.

För att garantera djuren ett minimum av näring går de som arbetar på bussterminalen ofta en runda med mat och dryck och ser till att de har det bra och att de inte behöver hjälp.

Hundarna har numer praktiskt taget blivit som små maskotar och även fått namn: Max, Pitoco och Zaino. Det söta initiativet har dokumenterats med bilder på Facebook, fått många positiva kommentarer och delningar av människor som har hyllat detta underbara tecken på solidaritet.

Facebook-sidan som skapades av bussstationens anställda är ett sätt att öka medvetenheten om att det finns många djur som inte har ett hem eller någon som tar hand om dem.

Advertisement

På sidan finns även information om vad du kan göra för att själv bidra, om du hittar herrelösa hundar som behöver hjälp. Människor uppmanas att kontakta de lokala myndigheter för att uppmana dem att omhänderta och skydda hundarna och att tillsammans med dem arbeta som volontär i någon lokal anläggning som tar hand om herrelösa hundar och katter.

Om du inte har möjlighet att själv erbjuda dessa djur ett hem, kan du ändå bidra med mat så att de behåller sina krafter och klarar kylan bättre. När allt kommer omkring räcker det med bara lite omtanke för att rädda dessa djur.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack