Barnen i denna by tar sig över floden i stora plastpåsar bara för att kunna komma till skolan - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Barnen i denna by tar sig över floden…
Värmen får fästingarna att stortrivas - så här gör du ett effektivt fästingmedel Han tejpar nosen på sin hund och domaren ger honom ett straff han sent kommer att glömma

Barnen i denna by tar sig över floden i stora plastpåsar bara för att kunna komma till skolan

Av sofia
659
Advertisement

I vissa delar av världen måste barn kämpa varje dag för att få samma rättigheter som deras avlägsna kamrater i västvärlden tar för givet och ofta inte ens uppskattar. De "privilegierna" vi pratar om är hälsa, lek, mat och inte minst utbildning. När det gäller denna sista aspekt, tvingas eleverna i en by i Vietnam, att med hjälp av enorma plastpåsar korsa en flod för att kunna nå skolan.

Området där denna lite ovanliga "skolbuss" används är byn Huoi Ha, som ligger flera kilometer från staden där skolan finns. Under den torra säsongen använder barnen sig av bambubroar för att förflytta sig från en punkt till en annan, men under regnperioden blir situationen mycket mer komplicerad.

Längs vägen finns det många floder och i synnerhet Nam Chim-strömmen, som är mycket svår att navigera med enkla flottar, eftersom kraften kan krossa båtar. Föräldrarna till eleverna har därför uppfunnit en lite bisarr men effektiv metod.

Barnen läggs i stora plastpåsar och släpas bokstavligen längs floden till andra sidan stranden. Även om systemet är bättre än flottar, är det verkligen inte riskfritt eftersom vattnets kraft fortfarande kan dra med sig både den vuxna personen och barnet i plastpåsen.

När de väl har kommit fram säkert är resan dock inte över, tvärtom - barnen måste gå i ytterligare fem timmar för att nå sin destination. Vanligtvis tillbringar barnen resten av veckan i staden där skolan ligger och återvänder endast hem under helgen.

Advertisement

Myndigheterna i referensdistriktet har varnat befolkningen för riskerna med att använda denna metod, även om alternativet med båtar verkligen inte är bättre. För att avdramatisera situationen sa de att det här endast är några få fall och att det bara inträffar när vattennivån är för hög för att använda broarna. Oavsett om det är enstaka fall eller inte, är det säkerligen inte lätt att bara se på när dessa barn tvingas möta dessa faror bara för att få en utbildning.

Denna berättelsen är viktig att dela speciellt för de många ungdomarna i västvärlden som har tur nog att ha skolan på gångavstånd från sitt hem. Sensmoralen är inte bara att uppskatta det vi har, utan också att förstå hur viktigt det är att värna om vår egen kultur, när det finns människor i världen som till och med riskerar sina liv i strävan efter en bättre framtid.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack