Den här mannen har hittat en smart och billig lösning för att slippa ålderdomshemmet - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Den här mannen har hittat en smart…
Enligt vissa forskare skulle användandet av smarttelefoner kunna förändra människokroppen Dessa bilder visar hur mor- och farföräldrar är beredda att göra ALLT för att göra sina barnbarn glada

Den här mannen har hittat en smart och billig lösning för att slippa ålderdomshemmet

Av sofia
3.451
Advertisement

Ingen gillar tanken på att bli gammal, men tyvärr är det oundvikligt. Men ofta kan man välja hur man ska tillbringa de sista åren av sitt liv och en äldre man vid namn Terry Robinson har visat att det är möjligt.

I stället för att tillbringa sina äldre dagar på ett åldershem beslutade sig mannen för att flytta till ett hotell i Holiday Inn-kedjan och göra en noggrann uppskattning av hur mycket pengar han hade tillgängliga och en utvärdering av fördelarna och nackdelarna.

Robinson räknade ut att det att bo i en lägenhet under sina ålderdom skulle kosta honom i genomsnitt strax över 2000 kronor per dag, medan det på Holiday Inn-kedjan skulle kosta drygt 500 kronor per natt. Resten av pengarna skulle han sedan kunna använda till frukost, lunch och middag med rumsservice, med möjligheten att få pengar över för att gå på bio och använda tvättstugan.

På hotellet finns det även tillgång till ett gym och en pool, och dessa är i allmänhet inkluderade i priset. Det som mest övertalade Terry var tanken på att inte behandlas som en patient utan bara som en gäst. Genom att dagligen ge lite dricks till personalen får han lite extra hänsyn. Om han vill förflytta sig, har han kollektivtrafik tillgängligt.

Holiday Inn-kedjan finns i olika delar av världen. Så om du vill prova något nytt kan du helt enkelt ta ett flyg och flytta till ett av hotellen i samma kedja, för att få samma behandling. Tillgängligheten är omedelbar, medan det för ett sjukhem finns långa väntelistor.

No nursing home for us. We'll be checking into a Holiday Inn! With the average cost for a nursing home care around...

Pubblicato da Terry Robison su Giovedì 7 febbraio 2019

Vid behov kan hotellet ringa efter en ambulans eller begravningsbyrå och om det skulle ske en olycka betalar försäkringen både medicinska utgifter och boende för resten av livet.

Det finns inget negativt att säga. När man läser berättelsen om Terry verkar det som om att han har hittat en riktigt lysande lösning. Till detta bör man också tillägga att det på detta sätt är mer troligt att släktingar och vänner besöker pensionärer, eftersom de samtidigt får möjligheten att resa och få rabatter och förmåner för dem som redan har en släkting som gäst.

Det finns så många bekvämligheter, och man får möjligheten att träffa nya människor varje dag, liksom andra äldre som kan ha gjort samma livsstilsval ...

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack