Avundsjuka människor vill skugga ditt ljus - så här kan du försvara dig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Avundsjuka människor vill skugga ditt…
Kryddor är ett naturligt botemedel mot ledvärk - det här är de du bör använda mot knäsmärta Berättelsen om True - hunden som fick sina framtassar avkapade som bestraffning

Avundsjuka människor vill skugga ditt ljus - så här kan du försvara dig

530
Advertisement

Det finns olika former av avundsjuka. Det finns den normala, som hos normala människor genererar en mänsklig och förståelig önskan att vara eller ha det som andra har. Sedan finns det den mörka sidan, den giftiga och lurande, som inte har något konstruktivt i sig, är nästan irrationell och är en känsla som bara förintar lyckan och välbefinnandet hos dem i sin omgivning. För att må bra måste vi försvara oss från denna negativa energi och det här är hur och varför vi bör göra det.

Varje individ är olik en annan, var och en med specifika särdrag och talanger, så det är värdelöst och kontraproduktivt att alltid jämföra sig själv med andra. Föreställ dig en färgpalett, där det inte är någon poäng för den "röda" att vara avundsjuk på den "gula" eftersom det rör sig om olika och unika färger.

Ändå slösar många människor tid och energi på att titta på någon annans egenskaper och framgångar och beklaga sig för att de själva inte har samma färdigheter. Det sorgligaste är att dessa resurser inte används för självförbättring utan bara för att önska andras olycka.

Det räcker med att någon upplever ett lyckligt ögonblick, ett tillstånd av ro eller har tur för att omedelbart släppa loss avundsjukan hos dessa personer. Det finns de som begränsar sig till att stå i skuggan och önskar att allt går fel och sedan finns det de som istället agerar och försöker undergräva den andras lycka med handlingar, lögner, skvaller etc.

Avund är nästan en form av "överkänslighet" mot det ljus som en individ avger när den lyser av glädje, som om denna ljusstyrka blir bländande och måste skuggas eller släckas för evigt. Även om det inte är lätt att avslöja en avundsjuk person, kommer den förr eller senare, även om hen försöker dölja det att synas både i ansiktet och i beteendet.

image: pexels.com

Vi måste noggrant välja för vilka personer vi berättar goda nyheter för eller med vilka vi kan dela en framgång. För att leva lugnt måste du omge dig själv med lika ljusa och upplysta människor, de som är för upptagna med att vara lyckliga för att önska andras olycka.

Människor som känner sig kompletta är proaktiva, glada, osjälviska och från dessa detaljer kan du lära dig att skilja dem från de som nästa bara väntar på rätt ögonblick för att hugga dig i ryggen. Avund är en känsla som det är lätt att falla i för alla, hemligheten ligger i att inte låta sig domineras av den och förstå att andras lycka inte leder till ens egen olycka och att andras nederlag inte är ens egen seger.

Tags: Må braPsykologi
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack