Att bita på naglarna kan var mycket farligt och denna sorgliga histora är ett bevis på detta - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att bita på naglarna kan var mycket…
7 typer av TOXISKA människor som du bör hålla på avstånd Har du det stökigt hemma? Bra, det betyder att dina barn kommer att bli mer intelligenta och kreativa!

Att bita på naglarna kan var mycket farligt och denna sorgliga histora är ett bevis på detta

3.502
Advertisement

Att bita på naglarna är utan tvekan en av de vanligaste dåliga vanorna i världen, särskilt bland yngre människor. De som gör detta är vanligtvis mindre lugna människor och följderna är inte bara estetiskt fula, men kan också orsaka allvarliga hälsoproblem. Ett exempel på detta är det tragiska fallet med John Gardener, vars "onychofagi" gav upphov till en allvarlig blodförgiftning som ledde till att han förlorade sitt liv.

image: Facebook

Mannen, en föredetta fotbollsdomare, hade just blivit 40 och hade två veckor tidigare genomgått en operation för att ta bort en fingertopp som blivit skadad på grund av hans intensiva nagelbitning. Tyvärr ledde detta tillstånd till en blodförgiftning som orsakade en hjärtinfarkt. John Gardener kämpade hela sitt liv med störningar som ångest och depression som han hade behandlats för flera gånger. Han lyckades få utlopp genom att bita på sina naglar, ofta tills de började blöda och många sa att hans händer alltid var i väldigt dålig form.

Rättsmedicinska läkare som behandlade fallet uppgav att hans onychofagi hade orsakat förlusten av känslighet i fingertopparna och att dessa symtom tillsammans med kontinuerlig blödning var ett varningstecken på något mycket mer allvarligt. Gardner var också diabetiker, ett tillstånd som verkligen inte hjälpte till och som accelererade det som senare hände. Under sjukhusvistelsen behandlades han med antibiotika som tycktes ha positiva effekter, så pass mycket att John själv upplevde att han blev bättre.

image: Facebook

Tyvärr förvärrades hans tillstånd plötsligt, vilket ledde till att hjärtat stannade och orsakade hans död. Denna sorgliga och absurda episod är en varning till alla de som drabbas av denna sjukdom som kan vara allt från mild till förödande.

Att bita på naglarna kan också orsaka tandproblem, gastrointestinala problem, deformation av fingrarna och inte minst göra oss mer utsatta för virus och bakterier. Det är bättre att tugga tuggummi, försöka distrahera sig själv, eller använda en stressboll. I allvarliga fall är det viktigt att söka hjälp hos en specialist!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack