En mamma bor i ett hus utan värme: "Jag har på mig tre lager kläder och mössa"

av sofia

20 December 2022

En mamma bor i ett hus utan värme: "Jag har på mig tre lager kläder och mössa"
Advertisement

Vintern är utan tvekan en vacker årstid för den som älskar låga temperaturer och drömmer om att sitta hemma, läsa en bok under täcket eller smutta på en god kopp varm choklad framför den öppna spisen. Men för dem som inte ens har element hemma är tanken på att klä på sig så mycket som möjligt i ett försök att inte lida för mycket av kylan verkligen oromantisk. Huvudpersonen i den här historien vet mycket väl vad det innebär att arbeta hemifrån, medan det snöar ute, utan någon uppvärmning. Det är inte överraskande att denna kvinna ville dela med sig av alla de knep hon använder för att skydda sig från kylan hemma med sina följare.

via TikTok / candyrainuk

Advertisement
TikTok / candyrainuk

TikTok / candyrainuk

Meghan, känd på sociala medier som "candyrainuk", lever sin vardag utan element i huset, trots att vintrarna hemma hos henne är ganska hårda. Denna tvåbarnsmamma har dock inte låtit sig avskräckas av situationen och har alltid kavlat upp ärmarna för att se till att göra sitt hem beboeligt även vintertid. I en video på TikTok förklarade Meghan hur hennes dag börjar: en god varm kopp te som hon dricker under två lager filtar. En varm dryck är vad du behöver för att starta dagen och det kan bland annat även vara användbart för att värma händerna.

Därefter fortsätter kvinnan med en speciell teknik för att klä på sig och hålla sig varm. Som ni säkert kan föreställa er det behövs det flera lager kläder för att kylan inte ska smyga sig in i kroppen: "När jag klär på mig tar jag på mig flera lager kläder för att jag inte ska känna kylan. Jag brukar ha tre skjortor och tre strumpor, den ena ovanpå den andra, sedan en mössa. Men min verkliga hemlighet är stövlar som håller mina fötter väl skyddade", förklarade Meghan.

Advertisement
TikTok / candyrainuk

TikTok / candyrainuk

Det räcker dock inte med att bara klä sig varmt, värmekällor behövs också någonstans i huset. Meghan visade därför tre bärbara enheter som hon slår på då och då för att värma upp rummen. Tyvärr är kostnaden för elen för hög och hon har inte råd att ha dem igång särskilt länge. Meghan är dock övertygad om att den här typen av liv också är en värdefull upplevelse för hennes barn, som klagar över att de inte har en värme: "Upplevelsen av att vara utan centralvärme är verkligen positiv, eftersom det lär dig att leva i en obekväm miljö, men framför allt att hitta alternativa lösningar. Det gör att man förstår att inte alla har samma bekvämligheter, men framför allt att det finns många människor som tvingas hantera dessa utmaningar dagligen. Mina barn klagar över den här situationen, men jag hoppas att allt detta lär dem att anpassa sig till de olika situationer som man tvingas möta”.

Vilka lösningar använder du för att skydda dig från kylan och försöka spara på räkningarna?

Advertisement