Varför biter myggorna dig mer än andra? Här är 7 anledningar till att de väljer dig - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Varför biter myggorna dig mer än andra?…
Om du ofta gråter när du ser på film är du känslomässigt starkare enligt en studie Nöj dig aldrig med dåligt kaffe, en falsk vän eller en patetisk partner

Varför biter myggorna dig mer än andra? Här är 7 anledningar till att de väljer dig

Av sofia
4.098
Advertisement

De första värmeböljorna betyder bara en sak, att sommaren äntligen är här! Men varje år, tillsammans med ankomsten av bra väder, kommer även irriterande myggor, alltid redo att plåga oss och göra vårt liv svårt. Myggbett är alltid irriterande, som ingen någonsin vill ha, men vissa människor verkar vara mer utsatta än andra. Om du ofta känner att myggor bara biter dig, är det förmodligen sant! Och det finns minst 7 rimliga förklaringar till varför myggor inte kan klara sig utan ditt blod.

image: Wikipedia

1 - Koldioxid: Myggor, har precis som alla rovdjur, ett högutvecklat luktsinne som gör det möjligt för dem att känna lukt även på stora avstånd. Enligt en studie publicerad på University of Cambridges webbplats kan myggor uppfatta den koldioxid vi normalt producerar när vi andas även på ett avstånd av 164 meter. Vanligtvis avger gravida eller överviktiga kvinnor mer CO2 än andra människor och därför bits de oftare. Ökningen av koldioxid kan dock även bero på vissa mycket vanliga faktorer, såsom utförandet av en fysisk aktivitet eller till och med en öl.

2 - Kroppstemperatur: Om du har hög kroppstemperatur riskerar du att bli biten oftare än andra. Det är därför vi blir så lätt attackerade av dessa insekter under träning.

3 - Blodgrupp: Det verkar som att de människor som är mer offer för myggbett är de som tillhör blodgrupp 0. Undersökningen utfördes på ett ganska litet antal människor, men resultaten visar i alla fall hur människor med grupp 0 är mer utsatta för myggbett än de som tillhör grupp A.

4 - Samma studie som visade resultaten relaterade till blodgrupper, fann att myggor är mer lockade av vissa människor eftersom de avger speciella ämnen som tillåter insekter att identifiera blodgruppen.

5 - Vår hud: En studie visade att myggor väljer en person utifrån mikroorganismerna som lever på deras hud.

6 - Mjölksyra: Enligt en annan undersökning, när vi utför fysisk aktivitet, släpper vi till exempel ut en stor mängd mjölksyra, en faktor som starkt lockar dessa insekter.

7 - Öl och alkohol: Ja, även om det på sommaren är en trevlig kall öl som krävs för att släcka din törst, verkar det som qtt myggor är särskilt lockade till det ... så var försiktig så att du inte överdriver med ölen!

 

källor:

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack