Enligt japansk tradition mostsvarar varje finger ett organ och detta sker om du trycker på det - TittaPaVideon.se
x
Enligt japansk tradition mostsvarar…
Hur du håller insekter borta från köket och sovrummet utan att behöva använda några kemiska preparat När man blir 40 år är dessa stunderna då det är okej att säga NEJ

Enligt japansk tradition mostsvarar varje finger ett organ och detta sker om du trycker på det

08 Juni 2019 • Av sofia
2.712
Advertisement

Visste du att vi kan ge ny energi till vår kropp genom att trycka på våra fingrar? Enligt den gamla japanska tekniken Jin Shin Jyutsu är det möjligt att ge ökad medvetenhet åt vår kropp och skapa läkningssystem för några enklare symptom tack vare några få enkla beröringar. Denna gamla österländska tro hävdar att i oss alla flyter en vital energi som ingår i den universala energin. Om det finns harmoni i oss strömmar den fritt.

image: Wikimedia

Om den inre balansen istället är trasig, strömmar energin inte korrekt i kroppen och det är just här massagekniken och trycket på fingrarna i handen kommer in i leken. Trycket och massagen gör ingenting annat än att hjälpa det naturliga flödet av vital energi i vår kropp, som tidigare försämrats av problem som kan orsakas av fysiska sjukdomar eller som problem med den emotionella sfären.

Det grundläggande konceptet med den japanska tekniken är mycket enkelt: varje punkt av handen motsvarar ett organ eller en specifik del av vår kropp och varje organ är förknippat med en sjukdom eller en exakt känsla. Om vi försiktigt masserar de områden som är relaterade till våra symtom i ca 3 minuter, kommer känslan av välbefinnande att börja komma.

  • Tummen: Tummen är associerad med armar och mage, och den senare är kopplad till symptom på ångest och depression. Ett mildt tryck på detta finger kan lindra nervositet, buksmärtor och därtill hörande huvudvärk.
  • Pekfingret: Detta finger är kopplat till njurarna och urinblåsan, den senare är kopplad till rädsla och förvirring. De vanligaste symptomen i detta fall är magont, ryggont och tandvärk.
  • Långfingret: Levern är associerad med långfingret. Detta viktiga organ är kopplat till ilska och symtom som synproblem, regelbunden huvudvärk och allmän trötthet är inte sällsynt.
Advertisement
image: Pixabay
  • Ringfingret: Associerat med tjocktarmen och lungorna är detta finger kopplat till symtom som matsmältningsbesvär, astma och andningsbesvär. I dessa fall är depression, negativt humör och allmän ångest ganska frekvent.
  • Lillfingret: Lillfingret är knutet till hjärtat och tunntarmen och genom att massera detta finger är det möjligt att lindra de fysiska symptomen relaterade till de två organen. I detta specifika fall är hjärtat och tunntarmen kopplade till tendensen att gömma eller vara rädd för att avslöja saker i sitt liv.
image: Pixabay

En mild massage av de fem fingrarna på varje hand, i minst 15 minuter om dagen (helst en gång på morgonen och en gång på kvällen) rekommenderas av dem som övar Jin Shin Jyutsu för att uppnå önskat resultat.

Men var försiktig så att du inte förväxlar trycket på fingrarna med mirakulösa droger mot någon sjukdom!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack