Att äta den "bra" delen av mögligt bröd är inte hälsosamt enligt experterna - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Att äta den "bra" delen av mögligt…
8 sätt för din hund att säga Förälska dig i någon som älskar dig lika mycket som jag älskar dig - Det underbara brevet från en pappa till sin dotter

Att äta den "bra" delen av mögligt bröd är inte hälsosamt enligt experterna

Av sofia
3.189
Advertisement

Att handle varje dag blir alltmer vanligt, på grund av livets mer hektiska takt och brist på tid. Således tenderar vi att gå till mataffären endast på helgerna och köpa vad som kommer att behövar hela veckan och bortom. Konserver, livsmedel med långt utgångsdatum eller som är djupfrysta har ett långt liv, men det kan fortfarande hända att en del livsmedel med kort utgångsdatum blir dåliga.

Ett mycket vanligt sådant livsmedel är bröd, som tenderar att bli för hårt eller i extrema fall, till och delvis mögla. För att inte slösa bort det är det vanligt att skära bort den dåliga delen för att äta den "bra" delen. Hur säker är dock detta?

Experterna har inga tvivel i detta avseende, man bör aldrig äta bröd med mögel, även när det endast är närvarande på en liten del av dess yta. Det finns en mer än giltig anledning att tillämpa denna säkerhetsregel, eftersom mögel är en typ av svamp. På samma sätt som de arter som finns i jorden, har även mögel rötter som sträcker sig mycket djupare än vad som är synligt på utsidan.

Så även om du tar bort den skadade delen kan hela brödstycket fortfarande vara förorenat av mögelrötterna.

 

image: Pixabay

Att förbruka det som ser estetiskt rent och intakt ut kan ha skadliga effekter, men i vissa fall kan det vara extremt skadligt, beroende på vilken typ av mögel som har förorenat maten.

Penicillin är till exempel fördelaktigt för människor, men det finns andra som Rhizophus Stolonifer eller svartmögel, vilket kan vara mycket giftigt. En annan försiktighetsåtgärd som bör tillämpas på alla livsmedel, både för de som är förvarade i kylskåp och ute, är att förvara dem stängda i speciella behållare eller påsar, för att förhindra mögelspridning genom frisättning av flyktiga sporer. Bröd i en låda är ett utmärkt exempel.

Även om det består av separata skivor, även om endast en är möglig, måste hela limpan anses vara dålig. Det är faktiskt väldigt lätt att mögelsporerna har spridit sig genom hela atmosfären inuti påsen och att all maten kommit i kontakt med det.

Värdefulla råd som definitivt varnar oss om de olika mögelsorterna som ofta angriper våra livsmedel. Var försiktig!

Tags: MatPraktiskaHälsa
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack