5 sätt att förstå om en människa bara beter sig vänligt fast den har elaka intentioner - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
5 sätt att förstå om en människa…
Ett barn förstör smink på Sephora för mer än 1200 euro och butiken anklagar mamman för att ha varit för distraherad Hon hämtar sin dotter på dagis och hittar 25 bett på ryggen, denna mamma tvingades gå igenom något hemskt

5 sätt att förstå om en människa bara beter sig vänligt fast den har elaka intentioner

Av sofia
726
Advertisement

Ingenting i livet är "svart eller vitt", särskilt när det gäller människor, med komplexa och föränderliga personligheter. Även om man överväger alla grå nyanser, är en individ dock väsentligen antingen god eller elak. Det finns emellertid oklara och luriga människor med ett dubbelt ansikte, smarta manipulatorer som låtsas vara uppriktiga och transparenta när de egentligtn bara har elaka intentioner. Här är 5 sätt för att känna igen dem.

image: pixabay
  • Känsla av obehag. Även om den rationella delen kan luras, är instinkten sällan felaktig. Efter att ha interagerat med vissa människor händer det att man känner sig frustrerad, arg, får ångest eller känner sig förvirrad. Kroppen har på en omedveten nivå lyckats uppfatta att något är fel och talar om detta genom att vi mår dåligt. Det finns två förklaringar, antingen har personen en "dissonant" personlighet jämfört med din, eller så håller du på att bli manipulerad.
  • Subtil insistering. En manipulativ person njuter och mår bra när den lyckas påverka någons beteende. Ett vanligt beteende är att upprepa en dold förfrågan kontinuerligt. Att upptäcka deras falska spel och inte falla i fällan är det bästa sättet att få dem att känna sig illa till mods.
  • Falskt kroppsspråk. Mycket av kommunikationen mellan individer är paraverbal eller icke-verbal. En uppriktig person visar sig spontan, till exempel med en pigg och deltagande blick. Dessa beteenden kan emellertid också simuleras, så en alltför lång blick kan vara ett tecken på dåliga avsikter.
  • Varje tal går åt ett håll. Falska individer har inget intresse för andras liv, så de tenderar att dominera konversationer och ständigt försöka vara huvudämnet. Även en märklig och plötslig uppmärksamhet gentemot andra kan indikerar en förändring av strategin, inte nödvändigtvis en medvetenhet.
  • Skadlig övertalning. Varje dag, från jobbet till relationer, försöker alla i god tro att anta ett "övertygande" beteende för att bekräfta sin personlighet. Fallet är annorlunda när någon försöker "styra" val och beslut som till och med går emot personen som tar dems intresse.
image: Wikimedia

En sann manipulator är emellertid en kamouflageartist, en personlighets kameleont, så det är inte vara så enkelt att avslöja den. Man måste komma ihåg att liknande beteendenkan manifestera sig i någon person som tillhör ens egna umgängeskrets. Den toxiska narcissisten är ofta en vän, familjemedlem eller ens partner.

Deras roll ger dem faktiskt en privilegierad ställning som tillåter dem att agera genom att fånga förtroendet hos dem som finns runt omkring dem. Även om det är svårt att känna igen det onda, är det lätt att förstå vad som är gott. Så om någon bara sänder ut dåliga vibrationer är den troligtvis inte rätt person att ha vid sin sida och du borde absolut hålla denne så långt bort från ditt liv som möjligt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack