Det är inget fel med att försöka avlägsna skadliga människor från ditt liv

av sofia

30 April 2019

Det är inget fel med att försöka avlägsna skadliga människor från ditt liv
Advertisement

Ännu en gång pratar vi om toxiska människor, de personer som bara lever för personlig vinning, som suger andras energi och finns där bara för att utnyttja dem. Det finns ingen delning, berikning, känslomässigt utbyte eller tillväxt vid deras sida, det rör sig snarare om människor som ger bränsle åt känslor som sorg och oro. Det enda man kan göra är att avlägsna dem från sitt liv så fort som möjligt och för alltid.

Advertisement
Det är inget fel med att försöka avlägsna skadliga människor från ditt liv - 1

Narcissister, egoister, manipulativa människor, alla dessa har bara ett uppdrag i livet, att uppfylla sig själva genom att göra andras liv olyckliga. Kanske gör de det omedvetet, inte utav elakhet men med inställningen hos någon som inte tänker på andra och saknar all form av empati.

De kan finnas inom alla område och i alla sammanhang, från familj till arbete, från vänskap till romantiska relationer. Oavsett vilken roll de har i din sociala cirkel, måste denna typ av individer elimineras eftersom de är en källa till obehag och skadar din mentala och fysiska balans.

Att fatta beslutet att radera någon från sitt liv genererar ofta skuld och gör att man får dåligt samvete och man ifrågasätter sin status som en "bra människa". Men det är inte så, det är helt enkelt en fråga om överlevnad och att ge rätt värde till de som förtjänar det.

För att försöka hindra denna process av inre utveckling, försöker giftiga människor att använda den skuldkänslan för att bli offer. Dessutom, även om de avlägsnas kommer dessa personer att försöka återvända med de mest subtila psykologiska medlen, ett enkelt meddelande är tillräckligt för att ge dem möjlighet att återuppta relationen.

Advertisement
Det är inget fel med att försöka avlägsna skadliga människor från ditt liv - 2

Man bör klippa på ett tydligt och avgörande sätt, utan möjlighet att gå tillbaka. Du måste tänka att du faktiskt säger adjö till någon som aldrig brydde sig om andras välfärd, en falsk vän som inte skulle tveka att trampa på någon för att få det han eller hon vill ha. Efter att ha tänkt på detta måste man fråga sig själva "vill jag verkligen ha en person som denna vid min sida?"

En full och tillfredsställande existens är gjord av friska förhållanden där vi åtminstone ger vad vi får, där vi stöttar oss själva och varandra och litar på varandra. Att avfärda en toxisk person är inte ett tecken på svaghet eller feghet utan styrka och mod, eftersom båda är nödvändiga för att förändra sitt liv och välja att vara lycklig.

Advertisement