Holland har löst problemet med gatuhundar, det här är strategierna som de tog till

av sofia

26 April 2019

Holland har löst problemet med gatuhundar, det här är strategierna som de tog till
Advertisement

Vi älskar alla våra fyrbenta vänner och vi önskar dem ett lyckligt liv långt från farorna på gatorna och  ändå, ofta på grund av deras oansvariga ägare, tvingas vissa hundar till det olyckliga ödet att bli övergivna, vilket gör att våra gator befolkas av husdjur utan hem, som vandrar på jakt efter mat och en familj som kan ge dem tillgivenhet och värme.

I Nederländerna har dock ett utomordentligt initiativ lyckats undvika det värsta slutet för dessa oturliga fyrbenta vänner.

via Stray Dogs Campaign

Advertisement
Max Pixel

Max Pixel

Den nederländska regeringen har faktiskt skapat ett program som plockar upp djur från gatan och ser till att de bli ordentligt steriliserade och när de är helt återställda, söker myndigheterna efter en familj där de kan hitta lycka och tillgivenhet. Kostnaden för sterilisering har antagits av myndigheterna och mer än 70% av den oturliga hundpopulationen i Nederländerna har steriliserats.

Men eftersom de flesta människor tenderar att föredra renrasiga djur eftersom de ibland är sötare och gulligare, har den nederländska regeringen ökat skatten på köp av hundar, vilket gör potentiella kunder mer benägna att adoptera en hund än att köpa en liten vovve.

Advertisement
Whiteman Air Force Base

Whiteman Air Force Base

Men åtgärden stannade inte bara vid detta initiativ. Regeringen har faktiskt inrättat en särskild polis för skyddet av djur som har till uppgift att garantera deras säkerhet. På så sätt kan det inte längra hända de stackars gatuhundarna något. Nu tar holländarna hand om sina husdjur och de flesta restauranger, biografer och butiker i Nederländerna tillåter även hundar med en helt ny familj.

Ett extraordinärt initiativ som lanserades av de politiska myndigheterna och som inte bara Nederländerna utan även resten av världen borde ta som en modell för stöd och hjälp till våra mindre lyckligt lottade fyrbenta vänner!

Källa:

Advertisement