Den undervärderas ofta, men är en av de mest överraskande frukterna. Här är smultronfruktens alla fördelar

av sofia

24 April 2019

Den undervärderas ofta, men är en av de mest överraskande frukterna. Här är smultronfruktens alla fördelar
Advertisement

Bland de mest undervärderade frukterna som finns finner vi de intressanta smultronfrukterna som tillhör samma familj som smultron, men med exceptionella fördelaktiga och näringsrika egenskaper. Smultronträdet (Arbutus unedo) blir ofta åsidosatt jämfört med sina lika trots att den är en av de vanligaste frukterna i västra Medelhavet och på Irlands sydkust. Dessutom används smultronträdet ofta som dekoration i våra hem tack vare de extraordinära färgerna som den producerar med de röda frukterna, blommans vita och gröna blad. Men smultronträdet är också mycket mer.

Obs! Det råd vi ger dig kan ALDRIG ersätta en doktors uttalande eller de farmakologiska behandlingar som en läkare kan ordinera dig för en specifik patologi.

via Wikipedia

Advertisement
sweetlouise/Pixabay

sweetlouise/Pixabay

Trots att den ofta ignoreras av de flesta människor, är arbutus unedo frukten mycket användbart för hälsan. Här är dess fantastiska fördelar:

  • Den rensar njurarna: smultronfrukten har en stark antiseptisk effekt och är därför kapabel att rengöra njurarna och behandla vissa patologier i urinvägarna, såsom urinvägsinfektion.
  • Smultronfrukten är rik på antioxidanter: då den är mycket rik på vitamin C skyddar den vår kropp och saktar ner cellulärt åldrande
  • Den hjälper hjärtat funktioner: smultronträdet är också rikt på flavonoider, ämnen som förbättrar cirkulationssystemet och eliminerar risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Advertisement
Armando Reques/Flickr

Armando Reques/Flickr

  • Bekämpar diarré: Från den mycket kraftfulla sammandragande effekten kan smultronfrukten bekämpa diarré och återställa de normala funktionerna i den skadade tarmfloran.

En ganska otrolig lista över fördelaktiga och hälsosamma egenskaper, som bara bekräftar hur smultronträdet är ett av de vanligaste frukterna kring Medelhavet och samtidigt  bland de mest undervärderade men överlägset mest kraftfulla för vår hälsa!

Advertisement