Kokosolja, enkelt att förbereda och en utmärkt myggavvisare - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Kokosolja, enkelt att förbereda och…
Du vänder dig om och ser inte längre ditt barn - den här familjens tragiska upplevelse lär oss vad man bör göra i dessa situationer Vi lyckas inte längre älska människor, vi använder dem som om de vore saker. Välkommen till den

Kokosolja, enkelt att förbereda och en utmärkt myggavvisare

Av sofia
873
Advertisement

Många tror att naturliga produkter inte är lika effektiva som kemiska, men detta är inte bara ofta fel, utan förbiser även en viktig aspekt som i stället bör betraktas som primär: vår hälsa. Lyckligtvis är det vetenskapen  som påminner oss om detta. En studie från Duke University har till exempel upptäckt att kontinuerlig exponering för DEET - dietiltoluamid, som är basen i de flesta anti-myggmedel på marknaden - kan orsaka allvarliga skador på nervsystemet och immunförsvaret.

via: USA Today
image: Pixabay

Kokosolja är ett utmärkt alternativ. Dess fettsyrahalt skyddar mot vägglöss, flugor och myggor, medan laurinsyran har antibakteriella och antivirala egenskaper. Vidare multipliceras effekten om man kombinerar den med andra eteriska oljor. Så här och allt du behöver för att förbereda det i hemmet:

0,6 dl kokosnötolja
0,3 dl sheasmör
4 tsk bivax
12 droppar citronella eterisk olja
8 droppar eucalyptus eller tea tree
8 droppar rosmarin eterisk olja
8 droppar essentiell cedertolja

När du har allt det nödvändiga, smält sheasmöret i kokosnötoljan i vattenbad och tillsätt sedan bivaxet tills du når önskad konsistens. Om du föredrar en mer fast substans, öka mängden bivax, men om du istället vill ha det mjukare tillsätter du  mer sheasmör. Ta bort pannan från värmen och låt den svalna i några minuter innan du blandar i de eteriska oljorna. Häll blandningen i glasburkar som förvaras i rumstemperatur för enkel applicering.

En giftfri lösning, helt naturlig och lätt att förbereda hemma inför sommarsäsongen!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack