Att förnedra andra gör dig inte starkare utan bara olycklig

av sofia

25 April 2019

Att förnedra andra gör dig inte starkare utan bara olycklig
Advertisement

Inte alla kan göra skillnad i andras existens, det är få  som har modet och viljan att agera för att försöka förbättra tillståndet hos dem omkring oss med små eller stora gester av medmänsklighet. För att utföra dessa altruistiska handlingar krävs det att man har det inuti sig, det är inte något man känner sig tvungen att göra, men det är det att fortsätta på sin egen väg och låta andra ta sin på ett naturligt sätt. Men det finns de i världen som inte vet hur man kan "leva utan att låta andra leva".

Advertisement
pexels

pexels

Dessa individer kan bara gå vidare om någon annan blir kvar och för att uppnå detta använder de alla medel, materiella eller psykologiska som de har till sitt förfogande. Om det är människor som lever ett otillfredsställande liv, så föredrar de att försöka göra andras värre istället för att förbättra sig. När det istället är människor som har turen att leva en privilegierad existens, lyckas de inte känna sig tillräckligt uppfyllda utan någon att trycka ned någon annan, genom att understryka deras misstag, olyckor, fel, svagheter och brister.

Förnedring är deras favoritvapen, de använder det dagligen för att begrava och fördöma alla de som de kommer åt både i relationer och i arbetet. När de har en liten gnutta makt och auktoritet, missbrukar de den för att se till att andra förblir begränsade till sin missgynnade status.

De kan också befinna sig i det bästa läget eller uppnå viktiga mål, men ingenting är någonsin tillräckligt då de i grunden lider av enorma mindervärdighetskomplex och inte vet något annat sätt att höja sig själva än att använda andra människor som trappsteg. All den arrogans, stolthet och stolthet som visas upp är bara fasaden av en djup olycka. Tyvärr finns det inget botemedel, den enda lättnaden är att trycka ned dem som är svagare eller försvaga dem för att sedan trycka ned dem.

Advertisement
Fox 2000 Pictures - Dune Entertainment

Fox 2000 Pictures - Dune Entertainment

Men att förnedra andra är aldrig en klok investering, det innebär att inte se framåt. Förr eller senare kommer allt gift som sprids och all den ondska som delats ut, återvända till avsändaren, på grund av den obevekliga lagen om "orsak och verkan". I morgon plockas det som sås idag, det är oundvikligt, så att förödmjuka andra för att känna glädje och tillfredsställelse, fördömer dig till ett slut av elände och ensamhet.

Man bör dock inte leva ett bra liv av rädsla eller för vinning, det bör enbart vara ett genuint uttryck för en vänlig själ, en återspegling av ett liv av respekt och mänsklighet.

Advertisement