Varje dag sedan 6 år tillbaka bär den här pojken sin skolkamrat på ryggen för att han ska kunna komma till skolan

av sofia

28 April 2019

Varje dag sedan 6 år tillbaka bär den här pojken sin skolkamrat på ryggen för att han ska kunna komma till skolan
Advertisement

Ett ordspråk säger "Den som finner en vän, finner en skatt", men för att detta skulle vara universellt giltig, skulle det vara nödvändigt att säga, dem som hittar en "sann" vän. Vänskap är i själva verket ett dyrbart band, eftersom det är mötesplatsen för två själar som känner igen varandra och bestämmer sig för att följa med varandra på denna resa som kallas "livet", som från och med då kommer att klä sig i helt nya färger och vibrationer.

Ändå är en äkta vän sällsynt, för att det inte bara ett sällskap, utan också det oumbärliga stödet för att möta de svåraste stunderna, som Xu Bingyang visar, som under de senaste sex åren har burit sin bästa vän Zhang Ze på ryggen för att tillåta honom att gå i skolan.

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Xu och Zhang är 12 år och går i sjätte klass i Hebazi City Central School - Qingshen County - och sedan de var 6 år gamla har de varit bästa vänner - i den mest autentiska meningen med det ordet. Varje dag sedan de träffades bär Xu Zhang på ryggen till skolan, oavsett om det regnar eller om det är soligt och hjälper honom att ta sig mellan klassrummen och gå på toaletten.

Faktum är att Zhang vid 4 års ålder diagnostiserades med allvarlig myasthenia, ett sällsynt muskeltillstånd - känd som ragdoll-syndromet - som ledde honom till att förlora kontrollen över sina benmuskler helt och hållet och hindrade honom från att gå på egen hand.

Advertisement
Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

Lyckligtvis har Zhang en sann vän som stöder honom inte bara moraliskt, men framför allt fysiskt. "Xu Bingyang är min bästa vän. Han pluggar, pratar och leker med mig varje dag. Jag är tacksam för att han tar hand om mig varje dag" sa Zhang till Sichuan Online och tillade att han aldrig kunde tacka honom nog för hans välvilja.

Xu uppgav för sin del att det är ett nöje att vara sin väns "käpp" och att det inte är svårt att bära honom med tanke på att han väger mer än 40 kg och Zhang omkring 25. Naturligtvis är rörelserna inte enkla, med tanke på att det tar ungefär tre minuter att gå de 70 meter som skiljer klassrummet från toaletten. För dessa korta sträckor håller Xu Zhang i handen, lyfter honom från ena sidan och tillsammans rör de sig långsamt. För att gå i trappan lyfter Xu istället upp Zhang på ryggen.

Screenshot Youtube

Screenshot Youtube

De första tre åren fick Zhang också hjälp av en annan pojke, men sedan blev han trungen att stanna hemma från skolan och enbart Xu blev kvar för att ge honom stöd. Xu anser att det är hans ansvar att hjälpa de behövande och lärarna har bekräftat att pojken arbetar hårt, är mycket mogen och generös: "I många år fortsatte han att göra goda gärningar och klagade aldrig inför sina lärare och klasskamrater". Han är också en såpass blygsam pojke att han inte har berättat om sin altruistiska gest i hemmet. I själva verket rör det sig om ett sätt att leva för Xu och hans största önskan är att fortsätta hjälpa andra och syssla med volontärarbete när han växer upp.

Tack vare människor som Xu får vi hopp om ett bättre samhälle och om det sanna värdet av vänskap

Advertisement