Polisen distribuerar vatten och mat till gatuhundar och blir hyllade världen över

av sofia

17 April 2019

Polisen distribuerar vatten och mat till gatuhundar och blir hyllade världen över
Advertisement

När vi går på gatorna i många städer, eller kör vår bil, riktas vår uppmärksamhet ofta mot det stora antalet fyrbenta vänner som vandrar runt övergivna. Utan matte eller husse och tvingade att leva på gatan har dessa herrelösa hundar alltid fått oss att känna ömhet.

Nu har den nationella polispatrullen i Peru startat ett ädelt initiativ för att se till att det finns tillräckligt med vatten och mat för gatuhundar och gesten blev genast enormt framgångsrik.

via Good Times

Advertisement
Twitter

Twitter

Vi befinner oss i Tacna i Peru, där stadens polispatrull upprättar vatten- och matautomater för den stora mängden gatuhundar i området, ett initiativ som kom efter tillkännagivandet år 2017 officiella uppskattningar av antalet djur som övergivits på gatan i den peruanska nationen, som uppgick till cirka 1 miljon.

Solidaritetsprojektet från Tacnas polisstation startade en kedja av liknande initiativ, som den som i juni 2018 genomfördes av polisen i distriktet Monsefù i Chiclayo, i Peru.

Advertisement

¡Ayer en Monsefú, hoy en Piura! Seguimos implementando dispensadores de comida para nuestros amiguitos de cuatro patas....

Pubblicato da Policía Nacional del Perú su Venerdì 20 luglio 2018

Facebook

Den rörande gesten som genomfördes av Monsefù-polisstationen var så framgångsrik att även den officiella Facebook-sidan av Peru-polisens initiativ delade initiativet och uppmanade medborgarnas att installera automater, med hjälp av sina grannar eller kommunala förvaltningar, med vatten och mat för att hjälpa sina fyrabenta vänner utan hem.

Vad tycker du? Tror du att det peruanska initiativet är en effektiv gest för att bekämpa gatuhundar och hjälpa de mindre lyckligt lottade hundarna som vandrar runt och letar efter kärlek och hjälp?

Källa:

Advertisement